Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 13 декември 2019

„Лудогорец“ продължава в Европа и напролет!

Дневен хороскоп на Алена за петък, 13.12.2019

На 13 декември 2019 да почерпят

Външният министър на Македония: Езикът ни има свое историческо развитие и е признат от лингвистите

НСО за блъснатото дете: При вина на служителя ни ще бъдат предприети всички законови мерки

Румен Радев: От върховенството на закона зависи българите да вярват в държавата си

Цвета Караянчева събра бившите председатели на парламента в навечерието на Коледа

Започна рекултивиране на сметището на Пазарджик

„Канал Истанбул” ще бъде решен на търг Трасето между Черно и Мраморно море ще е 45 км

Автомобил на НСО е ударил 14-годишно дете

Вицепрезидентът: Възможност за достоен живот дължим на хората с увреждания

Американският Сенат прие с единодушие резолюция, признаваща арменския геноцид

Стачка спира междуградските автобуси

Пентагонът с бюджет за 738 млрд. долара

Втори смарт фестивал „Картините оживяват“ провеждат в Асеновград

unnamed-19В своеобразна среща на поколенията живописци от Асеновград ще се превърне второто издание на  смарт фестивал „Картините оживяват“, който ще се проведе на 16 юви (петък) от 18 часа в Градската библиотека „Паисий Хилендарски“. Събитието се провежда в рамките на Паисиевите дни с подкрепата на Община Асеновград и Института за виртуална култура.

Това издание на фестивала ще представи даровити деца, асеновградски художници и вечни картини на тукашните майстори на четката, които не са вече сред нас, благодарение на фонда на Община Асеновград. Техните художествени творби ще оживеят по иновативен начин, чрез мобилни AR приложения, направени с World Heritage Maker – българския патент на разширена реалност. Градската библиотека по традиция е домакин на изложбите на асеновградските творци, затова и за 35-годишния си юбилей, културната институция ще изненада всички с тази по-различна експозиция.

Най-интригуваща е дебютната проява „Ние сме Асеновград“ на даровити деца с рисунки, предоставени от местните училища. Всеки участник в проявата се представя със специално заснет свой видеоклип. Всяка изложба е представена от специален смарт афиш, който въвежда зрителите в нея. След вернисажа по откриването ще бъде показан римейк на френския филм „Влюбените от Монпарнас 19“ с Жерар Филип в ролята на художника Амедео Модилиани, създаден от Института за виртуална култура, а след него ще бъдат наградени най-добрите малки художници на Асеновград.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.