Втори шанс за любовта в „Защото обичам лошото време“

Кадър от филма

Нов български филм тръгва по кината този петък

Неда Спасова и Владимир Михайлов се срещат край морето след 20 години

Звучат златни български песни на “Тангра” и Богдана Карадочева

Новият български филми “Защото обичам лошото време” с Неда Спасова и Владимир Михайлов в главните роли тръгва по кината в цялата страна от този петък, 5 април. Двамата популярни актьори влизат в образите на Ирина и Борис, приятели, които не са се срещали от над 20 години, а сега случайно се озовават по едно и също време в малкото крайморско градче, където са прекарвали летата си заедно като деца.

Топъл, човешки, нежен, романтичен и каращ те да се усмихнеш, да се замислиш, да си спомниш и да се изпълниш с надежда - така описват филма зрителите, които вече го видяха по време на Международния конкурс на тазгодишния София филм фест и му дадоха Наградата на публиката на фестивала.

Сценарист и режисьор на филма е Яна Лекарска, която завършва кинорежисура в Южна Корея. Това е първият є проект от такъв мащаб в България, а корейското влияние се усеща във визията на всеки кадър.

Филмът е и голямото завръщане в киното на любимата на поколения българи Боряна Пунчева, която след знаковите си изпълнения в “Дами канят” и “13-ата годеница на принца”, прави впечатляваща роля като мистериозната г-ца Теменуга. Със силно комедийно присъствие (този път на голям екран) се включва и Елени Декидис, която ще видим като сладката бременна магазинерка Мария. Ролята на бохема Димо е за Веселин Ранков, а Иван Бърнев има специално участие в тази кино история.

Преди ден излезе и видеоклипът към саундтрака на филма “Луд по теб” - песента е на Владимир Михайлов и неговата група REWIND, а видеоклипът е режисиран от режисьора на филма Яна Лекарска и Кирил Добрев, който стои зад голяма част от музикалните клипове на Владо.

Неда Спасова и Владимир Михайлов.

“Искахме да създадем по-специален видеоклип към песента”, споделя Яна Лекарска. “Не просто да включим кадри от филма, а да преплетем тяхната романтика с фантастичното изпълнение на REWIND. Така с Кирил Добрев решихме да прожектираме кадрите върху кино екран в студио, където снимахме, като същевременно тези кадри осветяват музикантите и рисуват по техните лица и тела. Ефектът е почти сюрреалистичен.”

Освен “Луд по теб” във филма ще чуем и легендарни български песни на композитора Борис Карадимчев: новата версия на “Любовта, без която не можем” на “Тангра”, “Моя любов” на Богдана Карадочева, “В някой час” на Маргарита Хранова. Към тях се включва и Веселин Маринов с мега хита си “Един миг от рая”.

Любов, семейни тайни и немалко комедийни моменти се преплитат в една много човешка история, която ще накара и най-големите скептици да заобичат лошото време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино