Второкласници станаха инспектори по автоколани

Второкласници от СУ “Трайко Симеонов“ в Шумен бяха произведени в инспектори по коланите, след като в училището се проведе урок от интерактивно обучение на деца, част от мащабната кампания „С предпазен колан на задната седалка“. Както "Труд" писа, в Шумен стартира обучение на 2400 деца със съдействието на местни фирми, като очакванията са момчетата и момичетата да образоват и своите родители.trsh2210-3

Инспектор Мирослав Миронов от сектор „Пътна полиция“ в Шумен изнесе беседа за опасностите на пътя. Акцентът в обучението бе ползване на предпазните колани, които спасяват живот при ПТП. От специално изготвен за целта клип децата научиха какво може да последва, ако сме немарливи пътници. "Винаги сядайте на задната седалка и поставяйте правилно колана. Освен това проверявайте дали водачът и другите пътници в автомобила са си поставили колан. Ако не са - не им позволявайте да потеглят преди да поставят обезопасителен колан", призова инспектор Миронов. Децата оживено коментираха и темата с високите скорости.

Категорични са, че тези, които карат с превишена скорост, са най-опасни на пътя. Една част от децата споделиха, че семействата им нямат лични автомобили, но са на ясно, че трябва да използват обезопасителни колани, когато се качват дори и в такси. Второкласниците обещаха да бъдат безкомпромисни към всички, които не поставят колани и винаги да им напомнят, че животът и здравето на децата и пътниците в автомобила са най-важни.

Малките инспектори по коланите вече имат специални тениски и значки. Инициативата „С предпазен колан на задната седалка“ продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България