Второ обвинение срещу "валиумния изнасилвач"

Снимка: Интернет

Нидерландецът Йохан-Фредерик Стелингверф се сдоби с второ обвинение в изнасилване на територията на България. Става дума за посегателство срещу гражданка на Унгария, съобщиха от прокуратурата. Случаят е от октомври, но подробности около него станаха известни едва след като чужденецът беше обвинен за изнасилването на българка около Коледа и оставен под домашен арест.

Вчера полиция изведе Стелингверф от жилището му. По-късно беше върнат под домашен арест. Сега от прокуратурата съобщават, че се води досъдебно производство, в хода на което късно вечерта на 15 януари към наказателна отговорност е привлечен 38-годишният Стелингверф.

"За това че: на 24.10.2019 г., в гр. София, ул. "Одрин" № 77 в апартамент, обитаван от нидерландския гражданин, се съвкупил с лице от женски пол" - Дж. П., гражданин на Унгария, като я привел в безпомощно състояние, чрез използване на алкохол и опиати. Описаното представлява престъпление по чл. 152, ал. 1, т. 3 от Наказателния кодекс“, се казва в съобщението.

От прокуратурата посочват, че първото обвинение на Стелингверф е от 26 декември за сходно деяние, съпроводено с принуда чрез сила. По това досъдебно производство спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение "домашен арест", като към момента Стелингверф се намира на определения за изпълнението на тази мярка адрес, съобщават още от прокуратурата. Внесено е искане за задържане под стража, което предстои да бъде разгледано от съда.

Коментари

Задължително поле