Глобална епидемия от обездвижване сред децата

Спешен медик е уволнен в Габрово заради пациентка, починала от масивен инфаркт

Вучич: Руснаците не ни дават нищо даром

ООН: Въздушните удари в Йемен са намалели рязко

Берлускони в болница, паднал на конгреса на ЕНП в Загреб

Учител предотврати масова стрелба в сръбско школо

Ваксините за грип свършиха Няма нито една доза в аптечната мрежа, няма да има и нови доставки

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Българска фирма измами Енрике Иглесиас, турнето му е отменено

Четири часа остана блокиран пътят София-Варна след тежката катастрофа

Двигател на пътнически самолет се подпали над Лос Анджелис (ВИДЕО)

Еврокомисията проверява сделката на „Фолксваген“ с Турция

Бактерия убива комари, преносители на треската денга

Нинова потвърди, че няма да продава БСП Шефката на БСП обвини премиера, че плащал да я свалят от партийния пост

ВиК-Перник източвала от яз. „Студена“ повече вода от разрешеното

ВТУ договаря сътрудничество с Виетнам

На официално посещение във Великотърновския университет в петък ще пристигнат гости от Виетнам – делегация от Bиетнамскaта асоциация за приятелство c България – гр. Хо Ши Мин, водена от нейния президент проф. Хоанг Тхай Лан. В състава на делегацията влизат проф. Ву Куанг Ман и Нгуен Ву Кън – журналист.

Ректорът проф. д-р Христо Бонджолов и ръководството на Университета ще обсъдят заедно с делегацията от Виетнам сключеното между Великотърновския университет и Bиетнамскaта асоциация за приятелство c България – гр. Хо Ши Мин, споразумение за сътрудничество. Целта е то да бъде допълнено и разширено, както и да се предвидят бъдещи съвместни инициативи и проекти. През 2020 г. се навършват 70 години от установяване на дипломатически отношения между България и Виетнам.

В тази връзка на работната среща ще присъства и инж. Симеон Димчев – председател на Българското дружеството за приятелство с Виетнам. В обсъждането на бъдещото сътрудничество ще участва и чл.-кор. проф. д.ф.н. Стоян Буров – Емеритус професор на ВТУ (Professor emeritus), и дългогодишен преподавател по български език във Виетнам.

Гостите ще разгледат Великотърновския университет и ще се запознаят с неговата история и настояще. Извън официалните срещи и разговори на делегацията ще бъде предложена културна програма във Велико Търново, Арбанаси, Етъра, Шипка и Казанлък.

Проф. Хоанг Тхай Лан е завършила специалност „Физика“ в Софийския университет през 1977 г. От 1981 до 1984 г. работи в Института за космически изследвания при БАН. Защитава докторска дисертация през 1984 г. в БАН. След завръщането си във Виетнам работи във Виетнамската академия за науки и технологии и е професор в Университета за естествени науки в гр. Хо Ши Мин. От 1997 г. до 2015 г. е директор на Обсерваторията за изследване на атмосферата при Виетнамската академия за науки и технологии – гр. Хо Ши Мин. Сега тя е вицепрезидент на

Виетнамската асоциация по геофизични науки и технологии.
Проф. Ву Куанг Ман е директор на Центъра за изследване на биоразнообразието (CEBRED) в Ханойския Национален образователен университет (HNUE). Секретар на Съвета на професорите по биология. Завършва през 1976 г. специалност „Биология“ в Софийския университет. Аспирант в Софийския университет (1984-1986). Кандидат на биологическите науки (екология) от 1976 г. От 2014 г. доктор на биологическите науки след защита на дисертационен труд в Института за биоразнообразие и екосистемни изследвания, БАН, София.

Нгуен Ву Кън учи и работи в България от 1975 до 1986. През 1995 г. завършва специалност „Журналистика“ в Политическата академия „Хо Ши Мин“ в Ханой. Магистър по социални науки и хуманитаристика. Политически журналист, поддържа близки отношения с изтъкнати представители на българската преса.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.