БСП призова за преразглеждане на бюджета на Варна

69-годишен мъж в Плевен се е излекувал се от COVID-19, изписват го от болницата

Главният прокурор: Това, че нямаш работа, не е оправдание да грабиш възрастни хора Противодействието на битовата престъпност продължава, увери Иван Гешев

109 са жертвите на коронавируса в Индия

Баща благодари на полицията, намерили откраднатото колело на сина му

Имунолог нобелист предупреждава да внимаваме с кутиите на готовата храна

Нивото на река Марица край Ветрен се е повишило значително

Дезинфектират улици, контейнери и спирки в няколко района на София

Прокуратурата влиза на проверка в болницата в Гоце Делчев

Първо досъдебно производство в Сливен за неверни данни в декларацията при минаване през КПП

Раздават помощи на бедните и безработни в Бургас Пакетите са с храни за 60, 100 и 130 лв.

Френският финансов министър: Може да се изправим пред най-тежката рецесия от времето на Втората световна война

Хора под карантина се разхождат и пазаруват Хванаха още петима в Шуменско

Нови 4 случая на нарушаване на домашната карантина в област Видин

Япония планира да обяви извънредно положение в Токио и още 6 префектури

ВТУ закрива обучението по 34 магистърски програми

ВТУ

Великотърновският университет „Св.Св.Кирил и Методий“ закрива обучението по 34 магистърски програми от новата учебна година. Решението е взето на последното заседание на Академичния съвет.

В Историческия факултет отпадат девет от програмите, сред които са Етнология на българите на български, руски и английски език, Съвременно мултикултурно общество в България, Регионална и политическа география, История на дипломацията.

В Педагогическия факултет се закриват четири програми – Педагогика на музикалното възпитание в детска градина, Училищна педагогика, Педагогика в друго професионално направление и Театрална анимация в педагогическата дейност. В Стопанския факултет падат шест програми- Бизнес консултиране, Психология и социология на управлението, Финансов риск мениджмънт, Управление на правораздавателната и правоохранителната система, Икономика на туризма. Петнадесет от закритите магистърски програми пък са във Филологическия факултет. В професионално направление Българска филология отпадат Българска литература, Българска литературна история, Литературна медиавистика, Съвременна българска лингвистика, Устна комуникация и книжовен език.

„Обучение няма да се провежда още по Литература и култура на славянските народи, Германистично езикознание и Германистично литературознание, Немско модерно изкуство, Транслатология за чуждестранни българисти, Руско езикознание, Творческо писане. В направление

Френска филология се закриват програмите Лингвистика и Литературознание, а в направление Чужди филологии и приложна лингвистика – Култура и комуникации“, информират от ВТУ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.