Близки на убит за 50 ст. искат по-високо наказание

Петиция от Банско за втори кабинков лифт Най-големият ни зимен курорт откри новия ски сезон

Министрите на туризма и спорта пожелаха на Банско добър зимен сезон

Стотици домакинства в столичния квартал „Младост“ останаха без парно и топла вода заради авария

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в неделя, 17 декември 2017

Цар Симеон II присъства на поклонението пред тленните останки на румънския крал Михай (СНИМКИ)

Русия обвини САЩ, че подготвят ново въоръжено формирование в Сирия, което да се сражава срещу правителствените сили

Обявиха думите на 2017 година “Младотресение” е изборът на Оксфордския речник

МВР обяви конкурси за над 5000 служители на реда

„Челси“ се залепи за „Юнайтед“

В Австрия няма да има референдум за излизане от ЕС

Късна драма в Бундеслигата

Идат сняг и студ

„Интер“ със звучна издънка

Банско откри сезона преди всички (СНИМКИ) Гедина прескочи финала, тръгва си с часовник и чукче за пържоли

ВТУ закрива обучението по 34 магистърски програми

Снимка: Архив

Великотърновският университет „Св.Св.Кирил и Методий“ закрива обучението по 34 магистърски програми от новата учебна година. Решението е взето на последното заседание на Академичния съвет.

В Историческия факултет отпадат девет от програмите, сред които са Етнология на българите на български, руски и английски език, Съвременно мултикултурно общество в България, Регионална и политическа география, История на дипломацията.

В Педагогическия факултет се закриват четири програми – Педагогика на музикалното възпитание в детска градина, Училищна педагогика, Педагогика в друго професионално направление и Театрална анимация в педагогическата дейност. В Стопанския факултет падат шест програми- Бизнес консултиране, Психология и социология на управлението, Финансов риск мениджмънт, Управление на правораздавателната и правоохранителната система, Икономика на туризма. Петнадесет от закритите магистърски програми пък са във Филологическия факултет. В професионално направление Българска филология отпадат Българска литература, Българска литературна история, Литературна медиавистика, Съвременна българска лингвистика, Устна комуникация и книжовен език.

„Обучение няма да се провежда още по Литература и култура на славянските народи, Германистично езикознание и Германистично литературознание, Немско модерно изкуство, Транслатология за чуждестранни българисти, Руско езикознание, Творческо писане. В направление

Френска филология се закриват програмите Лингвистика и Литературознание, а в направление Чужди филологии и приложна лингвистика – Култура и комуникации“, информират от ВТУ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.