Ново кръгово кръстовище облекчава движението в Стара Загора

ГЕРБ и БСП не се разбраха за машините Червените обвиниха мнозинството в “трикове за печелене на време”

Ананиев: Взимате отпуска по време на карантината за коронавируса

Бургазлии защитават книжарница „Хеликон“

Търговец закла жена си и опита да се гръмне (обзор) Споделял с приятели, че жена му има любовник и ще я убие

Шефът на кризисния щаб: От днес пътниците от Италия и Китай ще попълват анкета с лични данни В момента у нас има 10-12 човека, които са под наблюдение, каза Мутафчийски

Първи заразен с коронавирус в Швейцария

Съвместно заседание на правителствата на България и на Гърция ще се проведе утре в Александруполис

Блокираната българка в хотел в Тенерифе: Не ни разрешават да излизаме

До 10 000 лв. ще струва на общините всеки километър път без винетка

Унищожиха невзривен боеприпас, открит край Ямбол

ВАР още от старта на идния сезон

Осъдиха 80-годишна варненка за телефонни измами Баба Веселинка паднала в капана след опит да прибере пари от прокурор

Стопанската академия е единственото българско висше училище със сертификат от Европейската комисия Той е за магистърска програма по митнически контрол

Президентът Радев: От правителството зависи въвеждането на еврото да бъде с икономическа и социална интеграция

ВТУ избира ректор на 20 май

Отчетно-изборното общо събрание на Великотърновския университет „Св.Св.Кирил и Методий“ще се проведе на 20 май. Това реши на свое заседание Академичният съвет на висшето училище. Определен е и 13-членен състав на Централната избирателна комисия с мандат 2019 – 2023 година.

В списъка влизат по един представител на факултетите, филиалите във Враца и Плевен, на Езиковия департамент и помощник-ректорът Олег Божанов. За председател на комисията е избрана доц. Янка Тянкова, преподавател в Юридическия факултет.

На 12 182 400 лв. възлиза субсидията на Великотърновския университет от бюджета на Министерството на образованието и науката за 2019 година. Средствата за издръжка на обучението на 7100 студенти са 9 073 800 лв. За научна, художественотворческа дейност и за издаване на учебници и научни трудове са планирани 162 111 лв. Субсидията за студентски стипендии е в размер на 2 860 356 лв., а за капиталови разходи – 86 133 лева.

В Инвестиционната програма са заложени текущи ремонти на обекти и закупуване на машини и съоръжения на обща стойност 165 000 лв.Бюджетът на Студентския съвет за 2019 г. е 72 000 лв. – 1% от таксите за обучение.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.