ВТУ обяви прием на студенти в платена форма на обучение

Снимка: ВТУ

За учебната 2017-2018 г. Великотърновският университет обявява прием на студенти в първи курс срещу заплащане – редовно и задочно обучение. От предложението могат да се възползват както кандидат-студенти, така и действащи студенти на Великотърновския университет или на други университети. За действащите студенти това е изключително изгодно предложение за паралелно обучение по две специалности.

Всеки, който отговаря на условията за прием в съответната специалност, независимо от това дали е кандидатствал в университета или не, може да се запише за студент. Признават се оценки от държавните зрелостни изпити, както и оценки от кандидатстудентските изпити, положени във Великотърновския или Софийския университет. Кандидатите с дипломи за средно образование, издадени преди 2008 г., които нямат успешно положен кандидатстудентски изпит, преди записването полагат тестове по български език и/или история (по избор). За кандидатите за някои специалности със специфични кандидатстудентски изпити (музика, изобразително изкуство, физическо възпитание, теология, говорно-комуникативни способности и др.) в деня на подаване на заявленията се организират събеседвания и проверки на знанията и уменията.

Записванията стават веднага и продължават до изчерпване на свободните места. Университетът ще работи без ваканция през месеците юли и август.

В периода до 11 август и от 13 до 29 септември записванията се извършват в каб. 308 на ректората всеки работен ден от 8,30 ч. до 16,00 ч., а от 14 август до 12 септември в Бюрото за кандидатстудентска информация и реклама, първи етаж на ректората.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.