Караянчева за президента Радев: Грозно оскверниха паметта на Апостола

Протестиращи в Украйна нападнаха автобуси с евакуирани от Ухан (ВИДЕО)

РИОСВ – Пловдив състави акт на нарушител, хванат да гори отпадъци в Шекер махала

Защо македонците искали министерство на корабоплаването?

Теменужка Петкова: Изненадана съм, че президентството води разговори за енергийни проекти

Актьорът Павел Попандов поведе съседите си на протест

Турция потвърди възможността за разполагане на американски ракети „Пейтриът“ в Идлиб

Започнаха парламентарните избори в Иран

В Перник недоволстват заради площадка за обезвреждане на химични вещества

Боян Магдалинчев, ВСС: Случаят със съдия Миталов не е прецедент, но голямата публичност е

Виетнам обвини 7 души за смъртта на 39 нелегални мигранти от камиона-ковчег в Есекс

200 затворници в Китай се разболяха от коронавируса

Удължават ареста на директора на ТЕЦ „Бобов дол“

Десетки почетоха жертвите на стрелбата в Ханау

Земетресение от 5,1 по Рихтер разлюля Мексико

ВТУ подписа договор с частна компания за подготовка на специалисти по езици и езикови комуникации

Ректорът на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ проф. Христо Бонджолов, деканът на Филологическия факултет проф. д-р Ценка Иванова и Даниел Маринов, управител на „Даниел Стандарт“ ЕООД, подписаха рамков договор и работна програма за създаване на квалифицирани специалисти по езици и езикови комуникации, отговарящи на изискванията на пазара на труда. Компанията чрез един от продуктите си, „Транслейт зоне“, ще създава условия за стажантски програми, свързани с професионалното развитие на млади специалисти, които се обучават в съвременни програми по чужди езици и допълващи умения в областта на информационните технологии, комуникациите, анализите на данни и специализирания превод. Филологическият факултет, чийто студенти учат в специалности с разнообразни комбинации от езици, като получават квалификации от областта на езиковите технологии, ще партнира на „Транслейт зоне“ за изработване на стажантските профили за бъдещо кариерно развитие и ще подпомага студентите да придобиват професионален опит в реална работна среда.

Даниел Маринов заяви, че в рамките на три години проектът ще предостави стажантски позиции за 500 студенти поетапно, като до края на учебната 2019/2020 година през стаж в компанията могат да преминат 150 човека. По проекта „Транслейт зоне“ и досега са работили студенти от Филологическия факултет, а мнозина възпитаници на специалностите с чужди езици са придобили първоначалните си професионални умения за собствената им трудова биография. „Винаги се обръщам към студентите с думите, че за да са напълно образовани, преди да напуснат Университета, освен лекциите и упражненията, освен инвестициите, които влагат в образованието си, защото то има финансови измерения, трябва сериозно да се отнесат и към стажа по специалността – обстоятелство, което се отчита като предимство от всеки работодател, но и което е неотменна част от съвременните образователни политики навсякъде по света.

Обработката на данни на различни езици, включително чрез създаване на т.нар. правила на езиците от гледна точка на модерните комуникационни технологии, отваря път към редица професии, които могат да се упражняват в един гъвкав режим на работа.“ Проф. Ц. Иванова допълни, че Филологическият факултет има решение студентите задължително да преминават през стажантски програми преди дипломирането си, а разработването на целия набор стажантски позиции ще приключи до края на месец януари. С този договор се увеличават партньорите на Филологическия факултет, които се нуждаят от квалифицирани специалисти с профили на специалностите, по които Великотърновският университет е сред лидерите в страната. „Факултетът има най-много „директни“ студенти според анализите за бъдещия пазар на труда, т.е. близо 1200 студенти, идващи директно от училище, и отговорността ни те да бъдат професионално ориентирани и мотивирани да останат да работят за модерни компании у нас, е голяма“ – сподели деканът на Филологическия факултет.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.