Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

ВТУ стартира учебната година с 2250 първокурсници

Великотърновският университет „Св.Св.Кирил и Методий“ в понеделник посрещна 2250 първокурсници. От 500 са платено обучение, а останалите-държавна поръчка. Новоприетите са във всички форми на обучение-редовна, задочна и дистанционна.
За първи път във ВТУ ще се обучават и 40 студенти от Виена по магистърска програма „Бизнес администрация“ на немски език. Чуждестранните студенти ще са в дистанционна форма, а изпитите си ще полагат във великотърновския ВУЗ.
„Великотърновският университет се стабилизира. Не трябва да се чака само на държавата, която направи много за учебното ни заведение. Благодарение на въведената оздравителна програма 2/3-ти от дългът на ВТУ се стопи. Изготвили сме обаче и стратегия за бъдещото развитие на висшето училище. Преди броени дни бях в Австрия, където великотърновския университет бе поканен да участва в два големи проекта“, обяви при официалното откриване на новата учебна година ректорът на ВТУ проф.Христо Бонджолов.
Той заяви пред студентите, че университетът е един от най-големите работодатели във Великотърновска област и има около 1000 работни места.
„Учете, квалифицирайте се, успявайте!“, апелира към младите хора проф. Бонджолов.
Почетен гост на церемонията в първия учебен ден бе вицепрезидентът Маргарита Попова, която е и лектор в Стопанския факултет на ВТУ.
„Великотърновският университет е обичан и търсен, защото създава добре подготвени кадри, достойни за всяко работно место от духовната до материалната сфера. Само с просветеност, с книгата, с науката, ще можем да направим решаваща крачка напред като нация“, заяви Попова.
В обръщението си тя призова студентите да се обичат и да създадат семейства в красивия исторически град Велико Търново.
По традиция първокурсниците положиха студентска клетва, написана от поета Радко Радков, кавалер на френската култура и двукратен носител на Наполеоновата награда Солензара.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.