Дневен хороскоп на Алена за петък, 18.10.2019

На 18 октомври 2019 да почерпят

Ще оцелее ли светът след „Катаклизъм”? Джаред Даймънд променя разбирането ни за причините за възхода и падението на цивилизациите

Иззеха над 15 кг канабис от две наркооранжерии в Благоевградско

Версия №1 за изпълкома – статуквото се запазва

Започна официалното посещение на Екатерина Захариева в Хърватия

Мъж загина при катастрофа на пътя за Сапарева баня

САЩ опитват двоен натиск над Турция

Пенс заяви, че Турция ще прекрати военната си операция само когато кюрдите в Сирия се оттеглят

Борисов към Стефан Данаилов: С теб съм

Лидерите на страните от ЕС одобриха сделката за Брекзит

Бурак Йозчивит вечеря с кувейтски богаташи

Червената Мая вече лъже, без да мисли Кюстендилката твърди, че няма билбордове, наела е 10 и ще ги удвоявала другата седмица

Гаф на президента с венеца за летците (СНИМКИ) На лентата, поднесена от Румен Радев, пише 170 вместо 107 години от създаването на ВВС

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 октомври 2019

ВТУ участва в Белгия в Международната правна седмица

За трета поредна година студенти от Юридическият факултет на Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий” участваха в Международна правна седмица по покана на Католическия университет в Льовен, Белгия от 6-ти до 10-ти март. Българската група включваше четирима студенти: Екатерина Желязкова – II курс, Василена Георгиева – IV, Виктория Обретенова – IV курс и Вяра Рачева – V курс с ръководител гл. ас.д-р Христо Орманджиев.

В събитието участваха над 80 студенти от 12 университета, като Великотърновският университет беше единственото висше учебно заведение от Източна Европа. Студентите работиха разделени в международни екипи, които представляваха различните политически групи в Европейския парламент. Задачите им бяха свързани с представяне на идеологията на политическите групи, работа по различни директиви и оценка на транспонирането им в отделните страни. Финалната дейност беше свързана с представяне на проект за изменения в директивите и гласуването им, което се проведе в залата на Общинския съвет на Льовен, изградена по подобие на заседателната зала в Европейския парламент.

По време на седмицата студентите слушаха лекция от Херман Ван Ромпой, бивш министър-председател на Белгия и първи председател на Европейския съвет. Българската група направи презентация за страната ни и за Великотърновския университет и раздаде мартеници на всички участници в събитието.

Беше осъществено и посещение на Европейския парламент, както и пътуване до Брюж.

Участието в събитието се осъществи благодарение на ректора на Великотърновския университет проф.д-р Христо Бонджолов, декана на Юридическия факултет проф. дюн Цветан Сивков и Студентския съвет на Великотърновския университет.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. едно време ходеха в москва и ставаха боковици, поптодорвици (по неуспелите – в ленинград)…. сега ходят в брюксел и стават плугчиевци, кристиници (а по-неуспелите – в льовен)

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.