На 27 март 2019 да почерпят

Кубрат Пулев – целувка за милиони?

Борисов: Писах на премиерите на Гърция, Испания, Ирландия, Португалия, Словакия и Хърватия да подкрепят усилията ни за справедливи мерки по пакета “Мобилност”

Пука им на циганите, че сме профукали 1 милиард за тях Красимир Каракачанов организира кръгла маса за циганизацията на България

Продават хижа и хотел на ВМЗ-Сопот Към един от имотите има планинско пасище от 1,1 млн. кв.м

НАП проверява сделките на „Артекс“ (обзор) Антикорупционната комисия изисква документи от фирмата за 4 години назад

Вижте евтиния апартамент от „Артекс“ на зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 27 март 2019

Укрепването на свлачището по пътя Смолян – Мадан започва до лятото

700 превозвачи блокират Страсбург Шествие ще затвори и центъра на София

Рекорден ръст на потребителските заеми Спестяванията на гражданите в банките нараснаха с 4 млрд. лв.

Бисер Лазов, основен свидетел по делото “КТБ”: Цветан Василев плащаше на Иван Костов и дъщеря му (обзор) Банкерът беглец давал по 25 000 лв. на месец на бившия премиер до фалита през 2014 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 27 март 2019

Макрон продаде на Китай 300 „Еърбъс“-а

Стартира седмият сезон на „Футбол за приятелство“ Началото бе дадено от Газпром, официален спонсор на Шампионска лига

ВТУ участва в Белгия в Международната правна седмица

За трета поредна година студенти от Юридическият факултет на Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий” участваха в Международна правна седмица по покана на Католическия университет в Льовен, Белгия от 6-ти до 10-ти март. Българската група включваше четирима студенти: Екатерина Желязкова – II курс, Василена Георгиева – IV, Виктория Обретенова – IV курс и Вяра Рачева – V курс с ръководител гл. ас.д-р Христо Орманджиев.

В събитието участваха над 80 студенти от 12 университета, като Великотърновският университет беше единственото висше учебно заведение от Източна Европа. Студентите работиха разделени в международни екипи, които представляваха различните политически групи в Европейския парламент. Задачите им бяха свързани с представяне на идеологията на политическите групи, работа по различни директиви и оценка на транспонирането им в отделните страни. Финалната дейност беше свързана с представяне на проект за изменения в директивите и гласуването им, което се проведе в залата на Общинския съвет на Льовен, изградена по подобие на заседателната зала в Европейския парламент.

По време на седмицата студентите слушаха лекция от Херман Ван Ромпой, бивш министър-председател на Белгия и първи председател на Европейския съвет. Българската група направи презентация за страната ни и за Великотърновския университет и раздаде мартеници на всички участници в събитието.

Беше осъществено и посещение на Европейския парламент, както и пътуване до Брюж.

Участието в събитието се осъществи благодарение на ректора на Великотърновския университет проф.д-р Христо Бонджолов, декана на Юридическия факултет проф. дюн Цветан Сивков и Студентския съвет на Великотърновския университет.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. едно време ходеха в москва и ставаха боковици, поптодорвици (по неуспелите – в ленинград)…. сега ходят в брюксел и стават плугчиевци, кристиници (а по-неуспелите – в льовен)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.