Бивши шефове на АПИ на съд за „Марица” (обзор) Отговарят за щети от над 30 млн. лв. от допълнителни договори след завършване на магистралата

МВнР на Русия: Неоснователни са обвиненията за свалянето на малайзийския самолет в Украйна

Живеем на 56% от средния европеец Румъния догонва най-бързо богатите страни

Откраднаха статуя на Мерилин Монро в Холивуд (СНИМКИ и ВИДЕО)

Кирил Домусчиев е почетен гражданин на Небраска

Нанси Пелоси: Ще започнем импийчмънт на Тръмп, ако бъдат открити нарушения

Жена падна с колата си в река Искър и загина

Децата от „Многоточие“ гостуваха на горски педагози

Завърши основният ремонт на моста между селата Велчево и Плаково

ВСС отстрани временно от длъжност прокурора от Самоков, набил свидетелка

Fibank проведе общо събрание на акционерите

Как Диляна Попова поддържа фигурата си

Мъж почина, след като се е наранил със счупена стъклена бутилка

Вижте отговорите на изпита по математика след 7 клас

Тристранният съвет реши да не намалява ДДС за хляба и лекарствата

Магистрала „Хемус” и високоскоростният път Русе – Велико Търново са потвърдени като инфраструктурни приоритети

Снимка: Архив

Съединяването на магистрала „Хемус” и строителството на високоскоростния път Русе – Велико Търново, част от Девети паневропейски коридор „Хелзинки – Истанбул” бяха потвърдени като инфраструктурни приоритети. Това заяви народният представител от Великотърновски регион и председател на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов след приемна за граждани в старата столица и среща с кмета Даниел Панов. За аутобана между София и Варна вече са обявени процедури за строителство на два лота, за които е осигурено финансиране.
Магистрала „Хемус” ще преминава на 15 километра, а не на 40 км., както предвиждаше предишният вариант. Приближаването на трасето бе инициирано от Даниел Панов и стана факт през 2015 г. Приоритетно управленския мандат на правителството остава реализирането на двата големи инфраструктурни проекта, стана ясно след срещата между Даниел Панов и Цветан Цветанов.
По инициатива на кмета на Велико Търново народният представител обеща да съдейства за скорошна среща на местните власти от областта с регионалния министър Николай Нанков. Основната тема ще бъде свързана с необходимата рехабилитация на участъци от третокласната и четвъртокласната пътна мрежа, планирането на конкретни ремонти и финансирането им. Даниел Панов припомни, че преди седмица лично е запознал министър Нанков с този въпрос.
„265-е общини получават обща капиталова субсидия от 150 милиона лева годишно, която се разпределя между всички належащи потребности на местните власти. Обсъдихме възможността за увеличаване на целевите трансфери за общински пътища с до 60 милиона лева годишно, заедно с промяна на механизма за разпределянето й”, заяви кметът на Велико Търново.
Даниел Панов запозна Цветан Цветанов с идейния проект за изграждането на северен пътен възел в подножието на крепостта Трапезица. Целта е транзитният трафик по направлението Горна Оряховица – Велико Търново да бъде отклонен от историческата част на старата част. Съоръжението ще позволи и директен достъп от пътя Русе – Свиленград до историческата забележителност, която бе реставрирана и отворена като туристически обект преди по-малко от година. Концепцията ще бъде внесена в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.