Вучич: Сърбия винаги е била и ще бъде надежден партньор и очакваме това и от другите

Очакваме с нетърпение сътрудничеството с нашите приятели от Замбия и Африка

Президентът на Сърбия Александър Вучич по време на участието си в конференцията в Хамбург посочи, че това е отлична възможност за всички нас, които сме се присъединили към този глобален съюз, а когато говорим за големи възможности, винаги е добре да говорим за големите предизвикателства, които предстоят.

„Когато става дума за минно дело, суровини, минерали и редки метали, трябва да говорим с нашите хора за социалното сближаване и цялостната верига на стойността. Тук не става въпрос само за добива, но и за нашето общо бъдеще, защото трябва да произвеждаме всичко необходимо за това бъдеще. Това е важно за Германия, за света, но и за всички нас“, написа Вучич в Instagram.

„В днешния свят, където всеки може да говори за различни политически прецеденти, е важно да говорим за икономически въпроси, които ще ни помогнат да определим бъдещето си, да създадем по-добра икономическа среда, да се борим срещу бедността, но също така нашите граждани да бъдат много по-богат от преди. Това също ще създаде по-добра среда за политически разговори и най-вероятно ще ни помогне да избегнем бъдещи войни“, коментира Вучич.

„Очакваме с нетърпение сътрудничеството с нашите приятели от Замбия и Африка и казвам на германските домакини, че се надявам, че ще можем да разчитаме на вашата подкрепа, не само икономическа, но и политическа, за да се справим с различни видове предизвикателства. Трябва да гледаме в бъдещето, а не в проблемите на деня. Вярвам, че заедно можем да решим всички проблеми. Благодарим ви, че ни приехте и можете да разчитате на Сърбия, ако и ние можем да разчитаме на вас“, каза още Вучич.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа