Въвеждат еднопосочно движение в Стария град на Пловдив

Част от улиците в Стария град на Пловдив ще станат еднопосочни догодина, съобщи кметът Иван Тотев. Той уточни, че се предвижда поставянето на втора бариера на входа за архитектурно-историческия резерват откъм Понеделник пазара. Влизането ще е оттам, а изходът – при Източната порта. Движението по уличките между двата пункта ще бъде организирано еднопосочно.

Мярката се налага заради жалби на живеещи в района, които се оплакват, че е автомобилното движение в тази част на Стария град е пълен хаос. На изхода на Източната порта ще има самосвалящи се колчета. Проектът за тяхното изработване и поставяне ще бъде съгласуван с НИНКН (Националния институт за недвижимо културно наследство). Кметът Тотев е категоричен, че ще продължи санкционирането на шофьори, които паркират неправилно в Стария град. „Изваждането на пропуск не дава право да се спира по тротоарите и на забранени места в Стария град. Там има достатъчно паркоместа, които са съобразени с броя на издадените пропуски. Затова нарушителите ще продължават да получават глоби с фишове”, заяви градоначалникът Тотев.

Той допълни, ще общината проектира разширяване на паркинга за автобуси на Източната порта. За целта на общински терен, който се намира на мястото на някогашния „Кореком” на булевард „Шести септември”, ще се изгради паркинг за 12 автобуса.

Коментари

Задължително поле