Влагат 400 000 лева в подмяната на три основни водопровода в Свищов Ремонтните дейности ще затруднят движението в част от града

Държавен вестник обнародва актуализацията на бюджета и промените в Закона за извънредното положение

Близо 5000 нови случая на COVID-19 в Германия

Подредиха изложба от карикатури, рисувани от жени Експозицията е представена онлайн в Музея на хумора и сатирата в Габрово

Сменят дограми в детски и учебни заведения в Търговище Планирани ремонти започнаха в празните сгради

Открити са признаци за неравномерно разширение на Вселената

Турският лекарски съюз: Правителството крие реалните данни за смъртността от Ковид-19

Кристин Лагард: Не трябва да се фокусираме върху „корона облигациите“

В Шумен изписват 83-годишна след Covid-19

Столични полицаи разкриха домашна оранжерия за марихуана, в ареста е 54-годишен мъж

Сърбия започва лечение на Covid-19 с кръвна плазма

Община Благоевград осигури химически тоалетни за полицаите на КПП-тата

Трима души от Великотърновска област нарушили задължителната карантина Срещу нарушителите са започнати досъдебни производства

31-годишна жена загина в катастрофа край Силистра

330 хиляди оздравели от Covid-19 по света

Въвежда се символичен вход на въжения парк в Благоевград

Символична такса и обновено работно време бяха въведени за въжения парк в местността „Бачиново“ в Благоевград.

Паркът ще работи от понеделник до четвъртък от 11.00 до 20.00 часа, а в дните петък, събота и неделя от 10.00 до 20.00 часа. Билети ще се взимат от специален автомат, за да може да се спазва реда в парка. Решението за въвеждане на такса за ползване на съоръжението е гласувано единодушно на сесия на Общински съвет, като съответно са направени и облекчения за желаещите жители и гости на града да ползват атракциона.

За съоръженията за деца от 5 до 8 години ще се заплаща 1 лв. с ДДС за преминаване на кръга. Същата е цената и за съоръженията за деца от 8 до 14 години, над 14 години, както и за бънджи батут с два трамплина и люлка „хамак“.

Въведени са и  отстъпки. 10% от цената на съответните съоръжения се намалява, ако те се използват от две деца. Ползването на съоръженията от многодетни семейства- всяко трето и следващо дете, както и деца в неравностойно положение ще използват атракционите безплатно. Отстъпки при билетите има и за групи от 5 и повече деца с 20 % от цената на съоръжението.

Целта на минималната такса е да се улесни спазването на реда от желаещите да използват атракционите на въжения парк в „Бачиново“. Събраните средства ще бъдат отделяни за поддържане на самите съоръжения в парка.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.