Във Варна стартира проектът "Before i die……. "

Във Варна стартира проектът "Before i die……. ", един световен феномен започнал като експеримент. Наречен „Стената” тъй като в действителност е една стена, на която хората оставят посланията си пишейки с тебешир. Към днешна дата е реализиран в седемдесет и шест държави в цял свят на 38 езика и са поставени или построени над 2200 стени изпълнени с послания.

Най-често срещаните послания са: любов, работа, семейство, пътешествие, здраве, комуникация и духовност. Авторите на проекта са издали книга разпространена в целия свят "Да се научим да умрем във.....".

Идеята за проекта се ражда от Джеймс Рийвас и Канди Чанг, които се ръководят от изследване на Станфордския университет. То е свързано с вербализирането на нашите желания и мисли, които придобиват рефлексивност, която спомага за реализирането им. Същото изследване показва и спомага за получаването и на по голяма яснота при разпознаване на приоритетите в живота ни. Във Варна проектът стартира в понеделник в 18 часа на стената, която огражда „Търговския дом” и се осъществява като част от програмата на „Варна –Европейска младежка столица 2017”.

Проектът е изпълнен от Елизабет Кавафян и Стоян Марков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура