Във Варнена събраха 27 тона пластмаса в помощ на родилни отделения

27 тона пластмасови капачки донесоха за броени часове в събота пред Катедралата във Варна хиляди жители на града и на цяла Североизточна България. Празникът на рециклирането по традиция бе организиран от сдружение "Аз вярвам и помагам", а с приходите от предадените капачки предстои да бъде закупена апаратура за родилните отделения в морската столица.

Кампаниите се провеждат във Варна от 2016 г., като дотук са събраните за рециклиране капамки са над 91 тона и са дарени 11 различни апарата за най-малките пациенти, направи равносметка председателят на "Аз вярвам и помагам" Владислав Николов.

С пари от капачки бяха закупени модерни кувьози, родилно легло, респираторен апарат за реанимация на пеленачета и др. Освен за АГ-болницата и родилното отделение в МБАЛ "Св. Анна" тази година сдружението подпомогна и детската хирургия в "Св. Анна", която получи 3 помпи за инфузионна терапия и пациентски монитор.

Интересът на хората се увеличава и всяка следваща кампания подобрява резултата на предходната, коментираха от "Аз вярвам и помагам". В събота активистите и десетки доброволци бяха изненадани и от трогателен жест на младоженци. Пременени в класически стил, бъдещите съпрузи предадоха торба с капачки, преди да влязат в храма и да се венчаят.

Област за прикачени файлове

Коментари

Задължително поле