Изпуснахме Кипър, но не и първото място, драмата ще е до последно

На 17 ноември 2018 да почерпят

Малък гайдар разплака всички във „Фермата“

Вижте от птичи поглед опустошението след пожарите в Калифорния (ВИДЕО)

Искрен Веселинов, „Обединени патриоти“: Валери Симеонов разговаря с Каракачанов преди да реши за оставката

23 лица с трайни увреждания започнаха работа в община Смолян

Започва Рали спринт Сливен

Ограничават движението по Панаирния мост в Пловдив тази събота

Ето кои са окончателните състави на България и Кипър

САЩ намаляват бойците си в Африка За да се фокусират над заплахите от Русия и Китай

Ралица Паскалева предаде псевдо продуцент на ФБР Измамникът искал да я прави порно актриса

Вино без градус е новата мода Наши производители вече правят експерименти за производството му

Протестиращите майки за оставката на Валери Симеонов: Ще чакаме решението на Народното събрание

Министерски съвет потвърди: Оставката на Валери Симеонов е лично негово решение

Насрочиха процес за бунга-бунга партитата Силвио Берлускони отново на мушката на съдебната власт

Във Велико Търново стартира пилотен за пет европейски държави проект

Във Велико Търново стартира пилотният за пет европейски държави проект “JUSTROM”, финансиран от Съвета на Европа и Европейската комисия. Целта е осигуряването на правна помощ на жени и деца от малцинствените групи и пътуващите общности, повишаване на информираността им за техните права, задължения и механизми за юридическа защита.
Програмата стартира с работна среща в Община Велико Търново, гост на която бе Изабела Михалачи – представител на Съвета на Европа. Секретарят на Община Велико Търново Мина Илиева поздрави Изабела Михалачи от името на кмета Даниел Панов и я зарадва с протоколни подаръци и информационни материали за Старата столица.

Проектът „JUSTROM” ще се изпълнява на територията на България, Гърция, Ирландия, Италия и Румъния за период от 18 месеца. Партньори по програмата във Великотърновска област са общините Велико Търново, Златарица, Лясковец, Горна Оряховица, Великотърновската адвокатска колегия, Центърът за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе”, Правна клиника – В. Търново, други неправителствени организации, Областната дирекция на МВР.

Секретарят на Община Велико Търново Мина Илиева приветства участниците в първата работна среща. „Нашият град и община са пример за развит комплекс от социални услуги, до които всички хора имат равен достъп. Във Велико Търново няма гета, а хората от малцинствените групи са успешно интегрирани в обществото”, каза Мина Илиева. Приветствени думи отправи и председателят на Великотърновската адвокатска колегия Даниела Минева.

Екипът по проект “JUSTROM” във Велико Търново е съставен от адвокат Диляна Гитева (национален координатор), адвокат Венцислав Фоти, Теодора Крумова (асистент), Елеонора Димитрова (медиатор). Информация за дейността на програмата ще бъде достъпна на сайта на Община Велико Търново.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.