Учител ударил ученик в столично училище

Амазон отваря магазин без продавачи

Масов бой между кюрди и турци на летището в Хановер

Наръган мъж издъхна в аптека в Червен бряг, задържаха заподозрения в автобус за София

„Дяволът“ носи голове

Прием на деца в детските градини: Какво показа проверката на общината, как се оправдава Иво Мирчев

Кметът на Солун: Схващането, че Македония е само гръцка е много лошо

Борисов и Бърнабич обсъдиха развитието на инфраструктурата като предпоставка за интеграцията на страните от региона

Осем души са ранени след земетресението в Индонезия

74-годишен мъж е в болница, след като е бил ударен от влак край Пловдив

САЩ вдигнаха митата върху вноса на соларни панели и перални машини

Издирвана в цялата страна ученичка сама дойде в полицията в Монтана

Майкрософт изгражда 4 центъра за данни във Франция

64-годишна жена е загинала при пожар в ямболско село

Ремонтират булеварди в центъра на Варна до април Кметът призова гражданите да бъдат търпеливи

Във Велико Търново стартира пилотен за пет европейски държави проект

Във Велико Търново стартира пилотният за пет европейски държави проект “JUSTROM”, финансиран от Съвета на Европа и Европейската комисия. Целта е осигуряването на правна помощ на жени и деца от малцинствените групи и пътуващите общности, повишаване на информираността им за техните права, задължения и механизми за юридическа защита.
Програмата стартира с работна среща в Община Велико Търново, гост на която бе Изабела Михалачи – представител на Съвета на Европа. Секретарят на Община Велико Търново Мина Илиева поздрави Изабела Михалачи от името на кмета Даниел Панов и я зарадва с протоколни подаръци и информационни материали за Старата столица.

Проектът „JUSTROM” ще се изпълнява на територията на България, Гърция, Ирландия, Италия и Румъния за период от 18 месеца. Партньори по програмата във Великотърновска област са общините Велико Търново, Златарица, Лясковец, Горна Оряховица, Великотърновската адвокатска колегия, Центърът за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе”, Правна клиника – В. Търново, други неправителствени организации, Областната дирекция на МВР.

Секретарят на Община Велико Търново Мина Илиева приветства участниците в първата работна среща. „Нашият град и община са пример за развит комплекс от социални услуги, до които всички хора имат равен достъп. Във Велико Търново няма гета, а хората от малцинствените групи са успешно интегрирани в обществото”, каза Мина Илиева. Приветствени думи отправи и председателят на Великотърновската адвокатска колегия Даниела Минева.

Екипът по проект “JUSTROM” във Велико Търново е съставен от адвокат Диляна Гитева (национален координатор), адвокат Венцислав Фоти, Теодора Крумова (асистент), Елеонора Димитрова (медиатор). Информация за дейността на програмата ще бъде достъпна на сайта на Община Велико Търново.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.