Във Велинград решават проблемите с бездомните кучета през септември

Проблемът с бездомните кучета във Велинград ще бъде решен през септември, обещават от общинската администрация, която организира съвместна акция с фондация „Четири лапи”  за овладяване популацията на безстопанствените животни на територията на курорта.

Уличните четириноги продължават да тормозят жителите и гостите на СПА столицата на Балканите. Десетки са получените в общинската администрация сигнали, че четириногите се разхождат необезпокоявани из курорта и то на цели глутници.

От екипа на кмета на Велинград д-р Костадин Коев твърдят, че полагат сериозни усилия за овладяване на проблема и популацията на помиярите. От градската управа припомнят, че в началото на 2017 г. дори са назначили легитимен ловец, който да хваща бездомните кучета, за да не създават проблеми на местните жители и курортистите. Към този момент обаче в хазната няма пари, за да се изгради приют за бездомните кучета и затова единственото спасение е те да се изпращат в Зооветеринарния комплекс в Пловдив. Оттам обаче в последните месеци отказват да приемат животни от други общини, тъй като си имат предостатъчно грижи с две дузини питбули, обучавани за боеве и заловени при полицейска акция.

Затова сега надеждата е, че след съвместната акция с фондация „4 лапи“, Велинград ще се справи кардинално с популацията на бездомните кучета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България