Във ВМЗ-Сопот горди от номинацията "Работодател на годината 2016"

Членовете на Борда на директорите на "ВМЗ" ЕАД - Сопот са горди, че са номинирани за приза "Работодател на година 2016" на Министерството на труда и социалната политика, който ще бъде връчен на 15 декември. Само допреди 1,5-2 години най-голямата държавна оръжейница у нас бе застрашена от фалит. Днес персоналът в дружеството надхвърля 4200 души, а над 1300 са новоназначените през 2016 г.

d-r-ing-gecov

Средната работна заплата във ВМЗ стана 950 лв., а през декември ще достигне 1400-1450 лв. За втора година поред всички работници и служители получават коледна надбавка от една минимална за дружеството работна заплата от 462 лв. В Колективния трудов договор пък бе включена клауза за допълнително здравно застраховане, като предвидената годишна премия по застрахователната полица е в размер до 300 000 лв.

"Работниците и служителите са най-важният ни актив, а ключова за успеха на "ВМЗ" е мотивацията им за работа. Освен броят на назначените хора са важни и условията, в които те вече работят. Убеден съм, че освен голям производител скоро ще се превърнем и в най-иновативното предприятие в страната", коментира изпълнителният директор д-р инж. Иван Гецов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България