Във волейбола - жените бият, мъжете падат

Женският национален отбор по волейбол се класира за полуфиналите на междуконтиненталния „Чалъндж“ турнир в перуанската столица Лима като победител в група „В“. Момичетата на треньора Иван Петков разбира с 3:0 (18, 18, 14) Пуерто Рико за втората си чиста победа в надпреварата. Най-резултатна с 13 точки бе Силвана Чаушева, а капитанката Христина Русева добави 12 т. Мира Тодорова пък оглави класацията на блокировачите с 1,17 блока средно на гейм.

Съперник на българките за място на финала са домакините от Перу. Победителят от турнира ще си гарантира място в елитната дивизия на Лигата на нациите догодина.

Мъжкият национален отбор пък загуби с 1:3 (-22, -15, 23, -14) от Иран във втория мач от последния турнир от Лигата на нациите в Техеран. Селекционерът Пламен Константинов отново направи няколко промени в състава като остави на пейката опитния Боян Йорданов, а като титуляр започна Димитър Маринков. Розалин Пенчев бе най-резултатен от „лъвовете“ с 16 т., а със същия актив за домакините завършиха Саман Фаези и Мартеза Шарифи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт