Във волейболната лига на нациите - България домакин на 3 кръга

България ще бъде домакин на три кръга от волейболната лига на нациите догодина, разкри вицепрезидентът на федерацията Любо Ганев. Два от тях са при мъжете, а един – при жените.

„Градовете все още не са определи – заяви за „Труд“ той. - Всичко зависи от ангажираността. Който покаже, че най-много иска да бъде домакин, ще получи това право. Възможно е и двата турнира при мъжете да са на едно място. Тепърва ще решаваме.“

Първото ни домакинство на „лъвовете“ ще е от 14 до 16 юни. Тогава у нас ще гостуват Япония, Италия и Австралия. След това приемаме и последния кръг (28-30 юни), когато се очертава да е особено напрегнато. В България ще дойдат отборите на две държави в изключително обтегнати отношения – САЩ и Иран. Четвъртият тим е Сърбия. Националите ще стартират в Лигата на нациите на 31 май в Аржентина. Там освен „гаучосите“ ще играят още Португалия и Канада. Единствено България, Китай, Иран и Бразилия получиха по две домакинства за 2019-а в турнира, който замени Световната лига.

При жените откриваме на наша земя състезанието. Между 21 и 23 май ще гостуват Япония, Белгия и САЩ. Според регламента на международната федерация кръговете при дамите ще се играят в дните вторник - четвъртък, а при мъжете двубоите от петък до неделя.

„За нас е огромен успех, че заслужихме правото да бъдем домакини на три кръга от лигата на нацията и съм убеден, че ще се представим на най-високо ниво“, гарантира Любо Ганев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт