Във Франция: Пазете се от Костадинов, призракът на Емил

По всичко личи, че травмата, нанесена от българския национален отбор върху футболната история на Франция през ноември 1993 година никога, няма да бъде забравена. Сайтът на първият френски телевизионен канал "LCI" отправи апел към селекцията на Дидие Дешан.

"Внимавайте с Георги Костадинов - пишат новинарите в статия, посветена на мача. - Той е съименник на Емил, палача на Франция от 1993 година. Георги ни наказа в миналия мач, но тогава победихме с 4:1. Сега призракът на Емил Костадинов отново ни стряска. Новият Димитър Бербатов има три гола в последните три мача на България. Омонимът на най-мразения българин в цяла Франция сгъстява облаците около предстоящия мач."

Сайтът обаче допуска две грешки - Костадинов не играе като нападател, за да го сравнява с Бербатов, а във визитката на халфа е посочено, че е футболист на "Левски". Националът обаче е част от израелския "Макаби" (Хайфа).

Килиан Мбапе, друг играч на фокус около предстоящата среща, призна, че двубоят с България е от изключително значение за тима на "петлите".

"Задава се решителна седмица, тъй като ще изиграем последните си две срещи - каза Мбапе. - На всички ни е ясно какво се изисква от нас."

Халфът Блейз Матюиди също изрази своята категоричност в преследването на задължителна победа в София.

"Ако бием България се класираме на световното, а този залог прави двубоят повече от задължителен за печелена - каза играчът на "Ювентус". - На всички обаче ни е ясно, че България е страна, в която трудно можеш да победиш. Очевидно е, че имат качества, но ние трябва да се постараем да ги победим. Имаме огромен потенциал. Например, Килиан Мбапе. Аз такъв играч не бях виждал до сега.“

Лошите новини за Дидие Дешан пък продължават. Пол Погба, Осман Дембеле и Лоран Косиелни отпаднаха за мача, тъй като са контузени. Лайвин Курзава и Джибрил Сидибе също са измъчвани от травми, но са под въпрос. В лазарета е и друг играч на "петлите" - Бенджамин Менди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ