Въздушни неволи за „Лудогорец“

Лека турболенция стресна футболистите и треньорския щаб на „Лудогорец“ преди реванша от плейофната фаза на Лига Европа със „Судува“. Българският шампион вече е в Литва, след като в сряда сутринта замина с чартърен полет с Боинг 737-500 за Каунас.

Лошо време посрещна „орлите“ в бившата столица на прибалтийската държава.

Въпреки комфортната преднина от 2:0 след първия мач, старши треньорът на „зелените“ Димитър Димитров обеща атакуващ футбол и на реванша.

„Отиваме за победа – отсече Херо на летище „Варна“. - Надявам се вторият мач да е по-лесен от първия, лидери като Моци и Марселиньо, разбира се, че ще липсват. По-спокоен съм като те двамата играят. Ще играем атакуващо, както „Лудогорец“ играе винаги. „Судува“ е сериозен отбор, няма да го подценим. Не смятам, че ще покаже нещо ново, няма да изневери на стила си".

Димитров взе в разширения състав всички налични играчи с картотека за евротурнирите. Сред тях са и младите Венцислав Керчев и Ерол Дост. В самолета се качи и последното ново попълнение, полякът Яцек Горалски. Полузащитникът няма право да играе в тази фаза на турнира, но ще стиска палци за „Лудогорец“ от трибуните на стадиона в Мариямполе.

Капитанът на тима Светослав Дяков обеща той и неговите съотборници да не допуснат подценяване във втората среща.

"Имаме добър резултат от първия мач, но не сме спокойни – обясни халфът. - Във футбола сме виждали всякакви изненади, имаме още един двубой и трябва да го изиграем като хората. Няма лек мач.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ