Гърция иска милиарди евро от Германия

Петя Аврамова: От 15 май започва тестването на тол системата

Около 200 000 пчели на Нотр Дам оцелели въпреки огнения ад

Йорданка Фандъкова: Работим за осигуряване на качествени работни места, за да задържаме младите в града

Отново мръсна клевета срещу България “Репортери без граници” калят страната ни под диктовката на българските соросоиди

Арестуваха адвоката на българина Серафим Райчев

Романтика и оспорвано състезание тази вечер в „Hell’s Kitchen“

Султанатът на Оман се отказа от исковете си срещу България заради КТБ

Проф. Пламен Киров: Лозан Панов ще бъде удовлетворен, само ако той посочи главния прокурор

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 19 април 2019

Според разследването на Робърт Мълър няма координация между кампанията на Тръмп и Русия

Инвеститорите доволни от ниските данъци и заплати България става 12-та в света по производство на коли, ако “Фолксваген” направи завод

Сани Жекова слиза от сноуборда

Туба Бююкюстюн не се отказва от актьорството Този сезон обаче няма да се снима в сериали

Куриери докладват на НАП онлайн търговците

Възможности за студентски бригади във Великобритания представиха в Стопанска академия

Възможности за студентски бригади и работа във Великобритания представиха в Стопанската академия в Свищов. В публичната среща, организирана със съдействието на Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, участваха студенти от различни курсове и специалности, и граждани. Лектори бяха Петър Митев и Виолета Митева, собственици на дружество- дългогодишен партньор на свищовското висше училище, както и представител на ХОПС за България и гости от Великобритания.

Петър Митев поясни, че ХОПС е оператор, назначен от Министерството на Вътрешните работи на Обединеното кралство за изпълнител на Програмата за сезонни селскостопански работници и е част от Националната федерация на клубовете на младите фермери (Англия и Уелс). Той поясни пред присъстващите как могат да кандидатстват за летни студентски бригади или работа във Великобритания, какви работни позиции се предлагат и какви документи са необходими.

По време на срещата бе споделен и личен опит от хора, реализирали студентска бригада, работещи сезонно или на постоянни ръководни позиции в английски ферми. В отговор на зададени от аудиторията въпроси, гост-лекторите разясниха какви са изискванията на работодателите, почасовите ставки на заплащане и битовите условия за живот. Дискутиран бе и въпроса „Как гражданите на Европейския съюз ще могат да работят във Великобритания след Брекзит?”.

След срещата гостите посетиха академичния музей, където разгледаха експозицията и се запознаха с историята на Стопанска академия и на нейния дарител – Димитър Ценов. Впечатлени от първата си визита, гостите от Великобритания заявиха желание през есента отново да посетят Стопанска академия и да се срещнат със свищовските студенти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.