Възобновяват проект за над 1 млн. лв. за изграждане на водопровод в горнооряховски квартал

Възобновява се работата по изграждане на водопроводна мрежа по шест улици в кв. „Гарата” в Горна Оряховица. Работата беше преустановена през зимните месеци, заради неподходящи метеорологични условия.

Водопроводът се изгражда по проект на Общината, одобрен и финансиран от ПУДООС. Стойността му е 1 001 457 лв. с ДДС. Общата дължина на новия водопровода е 3059 метра, по който трябва да бъдат направени 138 бр. сградни отклонения.

До сега е изградена водопроводната мрежа по улиците „Асен Разцветников”, „Иларион Макариополски”, „Каймакчалан” и „Яребична”. Остава да се работи по ул. „Съединение”и по част от ул. „Цар Освободител”.

Движението на автомобилите, в участъците, където се работи ще се извършва в едната лента на уличното платно и ще се регулира с пътни знаци, а през тъмната част на деня със светлинна сигнализация. Възстановяването на уличната настилка ще се извърши само върху направените изкопни работи.

Към момента водоподаването на тези улици в кв. Гарата се осъществява от 5 шахтови кладенеца, собственост на „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД.

Поради превключването на всички абонати към експлоатационното дружество, както и поради зачестилите аварии по мрежата, която е изградена през 1942-43г., се налага подмяната й.

С изграждане на новата водопроводна мрежа близо 200 абонати - домакинства и фирми ще се захранват вече с вода от ВиК „Йовковци”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони