Корнелия Нинова на 22 септември: Нека бъдем свободни в мислите си и независими в действията си

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Джулия Робъртс плете психологическа паяжина “Homecoming” е амбициозен проект на Сам Исмаил

Работници от заводите на Миню Стайков излязоха на протест, блокираха жп линията София – Бургас

Най-малко осем души са убити при терористичния акт в Иран

Ким Чен-ун планира да посети Сеул през декември

Цветан Цветанов: Когато има избори, висши политици от различни партии идват в Търново на 22 септември, когато няма – изчезват

Бившият министър на МВР Валентин Радев: Усещането ми е за добре свършена работа

Сексоложката Наталия Кобилкина е бременна Със съпруга й Такис Дретакис не се пазили след сватбата

Терористична атака на военен парад в Иран

Правителството е правителство, сиренето – с пари Ако големите вериги се откажат от печалбата за хляба, ще фалират малките предприятия

Щетите от урагана „Флорънс“ в САЩ достигат 50 млрд. долара

Британските министри искат от Тереза Мей да изготви нов план за изграждане на отношенията с ЕС след Брекзит

Майк Помпео: САЩ подготвят „серия от мерки“, за да увеличат натиска срещу Венецуела

Виктор Орбан: ЕС не трябва „да наказва“ Великобритания заради Брекзит

Възобновяват проект за над 1 млн. лв. за изграждане на водопровод в горнооряховски квартал

Възобновява се работата по изграждане на водопроводна мрежа по шест улици в кв. „Гарата” в Горна Оряховица. Работата беше преустановена през зимните месеци, заради неподходящи метеорологични условия.

Водопроводът се изгражда по проект на Общината, одобрен и финансиран от ПУДООС. Стойността му е 1 001 457 лв. с ДДС. Общата дължина на новия водопровода е 3059 метра, по който трябва да бъдат направени 138 бр. сградни отклонения.

До сега е изградена водопроводната мрежа по улиците „Асен Разцветников”, „Иларион Макариополски”, „Каймакчалан” и „Яребична”. Остава да се работи по ул. „Съединение”и по част от ул. „Цар Освободител”.

Движението на автомобилите, в участъците, където се работи ще се извършва в едната лента на уличното платно и ще се регулира с пътни знаци, а през тъмната част на деня със светлинна сигнализация. Възстановяването на уличната настилка ще се извърши само върху направените изкопни работи.

Към момента водоподаването на тези улици в кв. Гарата се осъществява от 5 шахтови кладенеца, собственост на „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД.

Поради превключването на всички абонати към експлоатационното дружество, както и поради зачестилите аварии по мрежата, която е изградена през 1942-43г., се налага подмяната й.

С изграждане на новата водопроводна мрежа близо 200 абонати – домакинства и фирми ще се захранват вече с вода от ВиК „Йовковци”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.