Възпитаник на Кралската академия на изкуствата подготви новата визуална идентичност на музей „Етър“ в Габрово

Етнографски музей на открито /ЕМО/ „Етър" и Община Габрово представят новата визуална идентичност на музея от нейния автор Красен Кръстев. Той е победител в проведения през това лято конкурс.

Участие в представянето ще вземат кметът на Габрово Таня Христова, директорът на ЕМО „Етър" Светла Димитрова, както и организаторите и членовете на журито на конкурса сред които дизайнерът Борил Караиванов.

Красен Кръстев завършва Художествената академия в София, специалност Книга и печатна графика през 1997 г. Завършил е магистратура по графичен дизайн в Бреда, Холандия и магистратура по шрифт в Кралската академия на изкуствата в Хага. В последствие преподава графичен дизайн и типография в Американския университет в Дубай, ОАЕ. Понастоящем Красен управлява консултантско студио за визуална комуникация и следва програмата Expert Class Type Design към Plantin Institute of Typography в Антверпен.

„Инициативата за нова идентичност е част от кампанията „Габрово – Творчески град на занаятите и фолклорните изкуства на ЮНЕСКО" за развитие на града и музея на открито като притегателни международни центрове за култура и изкуства”, съобщиха от етнографския комплекс.

Проектът включва 4-годишен план с инициативи от творческите области на мрежата от творчески градове на ЮНЕСКО. Част от кампанията са осъвременяването на сградния фонд на ЕМО „Етър" и архитектурният конкурс за реконструкция на хотела към комплекса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони