850 000 лева идват в Сливен за подкрепа на деца с увреждания и семействата им

Над 20 % от варненските ученици отиват в западни ВУЗ-ове Англия, Холандия и Дания са най-предпочитани дестинации

Оперираха Делио Роси

Варненци пак искат паметен знак на Пламен Горанов

Ръководителят на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров е подал оставка

Елена Йончева ще съди Цветан Цветанов за клевета

Радев се срещна с представители на Съюза на офицерите от резерва

Родителите на убития в Борисовата градина Георги поискаха 400 хил. лв. обезщетение

Общинари ще улесняват пенсионери по селата за данъците

Фирма, ремонтирала общински обекти, на съд за укрити данъци

Дават работа на 1200 безработни в Северозапада

515 заболели от варицела в Търговищко тази година

Валидираха марка за София – Европейска столица на спорта  Фандъкова се закани да спре "никнещите като гъби" небостъргачи

108 бракове на романтици от цял свят в Несебър през миналата година Отсега има заявени сватби за 08.08.2018 г.

70 души от страната предлагат лого за нова гимназия 7-годишен е най- малкият участник в конкурса

Възпитаник на пловдивски вуз спечели приза “Млад еврофермер на 2016”

Възпитаникът на ВУАРР (Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите) в Пловдив Андрес Мачуганов е носителят на приза “Млад еврофермер на 2016 г.” в конкурса, организиран от списание “Агробизнесът”. Победителят е бакалавър по стопанско управление, а в момента продължава своето образование в магистърска програма по “Финанси и банково дело”. Андрей Мачуганов се записва да учи във ВУАРР, следвайки стъпките на баща си, а обучението в пловдивския вуз тотално е променило неговите представи. “Винаги съм бил скептичен към образованието в България и съм бил на мнение, че “каквото го пише в книгите, не се ражда по нивите”, тоест практиката учи, а не образованието. Във ВУАРР обаче дисциплините в магистърската програма и нещата, които човек научава, са изключително стиковани и практични. Всичко помага изключително много за кариерната реализация след това”, допълва Мачуганов.

Възпитаник на пловдивски вуз спечели приза "Млад еврофермер на 2016"

Семейната компания на Мачуганови “АЖД-АГРО” ЕООД се занимава със зърнопроизводство и фуражопроизводство, а основните култури, които отглеждат, са люцерна, пшеница, ечемик, царевица, рапица, слънчоглед. Самият Андрей е мениджър по маркетинга, търговските и експортните въпроси. “Трудно е, но удоволствието и удовлетвореността в края на деня са огромни. Създаваш живот на полето и допринасяш за изхранването на населението на света. Какво по-доблестно от това?!”, пита риторично млад еврофермер №1 у нас за 2016 г.

За приза на списание “Агробизнесът” вече 16 години се състезават производители, работещи в областта на земеделието и хранителната промишленост. “Млад еврофермер на годината” се връчва като пример за това, че в областта на земеделието няма значение на каква възраст си, а колко всеотдайно работиш. Номинирането на кандидатите за “Еврофермер на годината” се прави чрез журналистически материали, а читателят избира кой да бъде удостоен с наградата.

Андрей Мачуганов е живото доказателство, че младите хора у нас имат своя професионален шанс в земеделието, отбелязват организаторите на събитието. По думите му изминалата година е била най-добрата като резултати на полето, но за сметка на това цените на продукцията са белязали рекордно ниски нива в световен мащаб. “Ние не спираме да се развиваме и инвестирахме в предприятие за преработка и експорт на люцерна. Ще трябва да реализирам продукцията, която е 100% експортно ориентирана и то за страни от други континенти”, разказва Мачуганов. За 2017 г. младият фермер е планувал компанията им да стъпи по-силно на международните пазари, като създадат име и бранд, разпознаваем в световен мащаб. “Защото човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му”, твърди Андрей Мачуганов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.