Мачовете и спортът по телевизията днес, неделя, 19 януари 2020

На 19 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 19.01.2020

Кокошка снесе яйце с датата на Апокалипсиса (СНИМКА и ВИДЕО)

Жена катастрофира челно, за да изпита вярата си

Халифа Хафтар пристигна в Берлин за участие в международната конференция за Либия

Майк Помпео преговаря с президента на Ирак за напрежението в региона

Принц Хари и съпругата му Меган се отказват от кралските си титли

Расте броят на заразените с мистериозния китайски вирус, проверяват по летищата в САЩ

Трус от 6-а степен разтърси Нова Гвинея

Свидетел на инцидента с убития българин в Истанбул: Размахваше мачете и мълчеше, след което се барикадира

75 души пострадаха при сблъсъци пред парламента в Бейрут

Хайко Маас: Доставките на оръжие за Либия трябва да бъдат преустановени

Пекарите на кафе пазят в тайна над 800 аромата

Владимир Путин не иска да се връща към времената на неограничен президентски мандат

Възпитаник на Стопанската академия осигури за двама студенти едноседмично посещение в Сингапур

Бизнесменът д-р Нгуен Ван Чъ, от Виетнам, който е възпитаник на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов, осигури едноседмично посещение в Сингапур за двама студенти.

Нгуен Ван Чъ завършва висшето си образование в Свищов през 1984 г., със специалност „Обработка и проектиране на икономическата информация”, а след това защитава докторска дисертация във ВИИ „Карл Маркс”, София. В момента д-р Нгуен Чъ e инвестиционен посредник, работещ във Виетнам и Сингапур.

„Той посети родната Алма матер през декември миналата година по покана на председателя на Общото събрание на Стопанска академия – проф. д.н. Борислав Борисов, и бе гост на тържественото честване на студентския празник. При визитата си, д-р Нгуен Чъ предложи да поеме престоя на двама свищовски студенти в Сингапур, с цел да се запознаят с тази екзотична страна и с възможностите, които има за интензифициране на икономическите връзки с България“, разказаха от свищовския ВУЗ.

По предложение на ръководството на Академията, за посещението са избрани Теодора Димитрова – магистър по „Икономика и мениджмънт на туризма” и четвъртокурсникът Цветан Цаков от специалността „Маркетинг”. Двамата са изявени студенти – отличници. По думите на Теодора, Свищов завинаги ще живее в сърцето на сингапурския гражданин и възпитаник на Стопанска академия – Нгуен Ван Чъ, който „до ден днешен си спомня с усмивка за града и работи за бъдещето му развитие, изпълнен с идеи и оптимизъм”.

„По време на визитата си, свищовските студенти съчетаха работни посещения, туризъм, опознаване на правилата за живот и бита в островния град-държава в Югоизточна Азия.

Сред първите посетени места са два университета и две политехники (вид висше учебно заведение с 3-годишен срок на обучение в технически специалности). Гостите имаха възможност да разгледат учебни аудитории, студентски стол, спортна база, да се запознаят със системата на висшето образование и да добият реална представа за студентския начин на живот в Сингапур“, обясниха техни преподаватели.

При посещенията в няколко бизнеспарка те се срещнали и разговаряли с бизнесмен, който осъществява международна търговия с различни типове продукти. Той споделил пред студентите, че до момента няма търговски взаимоотношения с България, но би се радвал да получи предложения и да осъществи контакти. По думите му, България може да бъде конкурентна за пазара в Сингапур с био производство на плодове и зеленчуци. При срещи с други представители на бизнеса, свищовските студенти коментираха икономическото развитие и законовата уредба на страната. Сред забележителностите на Сингапур, които успели да видят, са светлинното шоу в Gardens by the bay, плажната ивица, безбройните небостъргачи и уникални паркове, China town и Little India.

„С очите си видяхме перфектно работеща система, без безработица, замърсяване, расизъм и престъпления. Хората живеят в хармония и разбирателство, липсва страх и недоверие. Изключително любезни са с туристите, винаги усмихнати и готови да помогнат”, сподели Цветан след завръщането си в Свищов.

Студентите изразиха благодарност към д-р Чъ за поканата, гостоприемството и предоставената им възможност.
Според проф. Борисов, с това посещение на двамата студенти не се изчерпват инициативите на приятеля на Стопанска академия от Виетнам. Д-р Нгуен Ван Чъ е силно мотивиран да работи за привличане на сингапурски инвестиции в новата индустриална зона в Свищов, както и да подпомогне създаването на бизнес училище „ЕвроАзия” към Стопанска академия „Д. А. Ценов”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.