Възпитатели ще преподават краезнание в забавачките

Възпитатели ще преподават краезнание в забавачките

Възпитатели ще преподават краезнание в детските градини. Те вече преминаха курс на обучение по време на семинар, воден от д-р Захарий Дечев - председател на Дружеството на краеведите в Бургас и координатор на общинската програма "Краезнание".

Инициативата за въвеждането на часове по история на родния град е на Община Бургас и на Центъра за подкрепа на личностното развитие.

Родителите, които желаят децата им да изучават краезнание подават заявление при нас, след което в забавачките се обособяват групи. Целта е децата да се възпитават в родолюбие и обич към родния край, каза пред Труд Пепа Ангелова, директор на Центъра в Бургас. Тя уточни, че в забавачките ще бъдат обособени специални стаи за уроците по краезнание.

В часовете малчуганите ще учат историята на Бургас, както и историята на детската си градина. На този етап програмата "Моят роден град Бургас" обхваща над 300 деца от различни учебни заведения. Първите обучени възпитатели са 20 души, но това е само началото, защото идеята е краезнанието да обхване и ученици от началния курс.

Обучението се осъществява чрез интерактивни технологии и методи, които са свързани с визуализиране на информацията.

Вече няколко години Община Бургас и ЦПЛР, организират краеведското състезание "Аз съм българче". То е насочено към децата от градините и началния курс в училищата.

Целта на родолюбивото дело е децата да бъдат възпитани в духовни ценности и да израснат като достойни личности. Това е начин да се запази паметта за Бургас и неговите достойни граждани, които са записали имената си в историята, коментираха от общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони