"Възраждане" се обединява с „Алтернатива за Германия" в нова група в ЕП

Журналистът Петър Волгин е втори в листата на “Възраждане”, обяви на специална пресконференция Костадин Костадинов.

Тя ще се казва „Суверенистите"

"Възраждане" ще бъде част от нова група в Европейския парламент, в която ще вземе участие и германската крайнодясна партия „Алтернатива за Германия". Двете партии имат съответно трима депутати (Станислав Стоянов, Петър Волгин и Рада Лайкова) и 14 депутати. Новината съобщи германското издание "Der Spiegel", позовавайки се на имейл до парламентарната администрация.

Алтернатива за Германия" беше принудена да си търси нова политическа група, след като бе изхвърлена от „Идентичност и демокрация". Там членува и "Национален сбор" на Марин Льо Пен,

Минималният брой членове за образуване на политическа група е 23, като трябва да са представени най-малко 1/4 от държавите членки на ЕС.

Представител на „Алтернатива за Германия" е поискал стая за 100 души и кетъринг за „учредителното събрание на нова парламентарна група".

Твърди се, че групата ще носи името „Суверенистите".

Част от нея ще бъде и крайнодясната румънска партия „SOS Румъния" на Диана Шошоака, която има двама евродепутати.

Новата група от Испания ще бъде крайнодясната партия „Партито свърши", която има трима евродепутати. Гръцката консервативна парти НИКИ („Победа"), Полската партия Конфедерация „Свобода и независимост", словашката партия „Републиканско движение" и унгарската Движение „Наша родина" ще бъдат част от групата.

Групата на германската крайнодясна партия „Алтернатива за Германия" (АзГ) в Европейския парламент ще бъде ръководена от Рене Ауст, след като водещият им кандидат за евродепутат Максимилиан Кра беше изключен от групата им.

Кра беше в центъра на няколко скандала, включително твърдения за приемане на средства от Русия и Китай. Освен това бивш високопоставен съветник на Кра беше арестуван по обвинения, че е шпионирал в полза на Китай.

Максимилиан Кра направи крайно противоречиви изказвания пред италиански вестник, в които заяви, че не всички членове на печално известните нацистки отряди „Ес Ес" са били престъпници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика