"Възраждане" ще предложи Закон за регистрация на чуждите агенти

"За да преосновем българската държава, трябва да започнем да взимаме вътрешнополитически решения за собствената си страна самостоятелно, без влиянието на чужди държави. В момента вътрешната ни политика е изцяло контролирана от външни фактори чрез зависими политици. Държавата ни е превърната в американска колония, чиито пипала са овладели всички сфери – политическа, образователна, медийна, дори съдебна."

Това се казва в позиция на "Възраждане", разпространена от пресцентъра на партията, след като по-рано днес  пресконференция на формацията беше отменена след пререкание между журналисти и нейния лидер Костадин Костадинов.

"Български институции получават финансиране от американската фондация „Америка за България“, която влива огромен финансов ресурс, за да разделя и овладява обществото ни, за да го моделира така както им е удобно на господарите от Метрополията.  

Американската държава присъства в страната ни с така наречените американски „медии“, които влияят на общественото мнение и го манипулират. Това са медийни канали на американската пропаганда, които са агенти на чуждо влияние. Време е да започнем да наричаме нещата с истинските им имена, защото, ако продължаваме да неглижираме фактите, предаваме доброволно страната си в ръцете на тези, на които им е нужна само като територия", категорични са от "Възраждане".  

"САЩ като развита държава имат закона FARA (Закон за регистрация на чуждите агенти), ние от „Възраждане“ сме изработили неговия български аналог и ще го внесем в 48-то Народно събрание", се посочва още в позицията им. 

От партията обясняват в какво се състои предложението им: "В нашия законопроект е записано, че така наречените медии, финансирани от други държави, без значение кои, трябва да бъдат обозначени като агенти на чуждо влияние. „Възраждане“ подаде сигнал до прокуратурата за това кои са медиите, организациите и обществените личности, които получават пари от „Америка за България“ и са проводници на американската политика в страната ни, с което подменят не само дневния ред на обществото ни, но и ценностите в него.  

Те представляват опасност за националната сигурност в България и трябва да бъдат обозначени като агенти на чуждо влияние, за да знае българският гражданин, че тяхната гледна точка е едностранчива и обслужва чужди национални интереси". 

Днес насроченият брифинг на "Възраждане" беше отменен, защото представителите на американската пропаганда отказаха да напуснат залата, обясняват от формацията - Представителите на българските медии зададоха своите въпроси на стълбите пред сградата на БТА, за което молим да приемат извиненията ни. Сигурни сме обаче, че ще се съгласят с нас, че българската журналистика страда от намесата на чужди държави и че това, което се случи днес, не беше удобно за никого, но още по-неудобно е, че българският народ е заблуждаван и манипулиран от  така наречената американската медийна машина. 

"Когато българските граждани са заблуждавани, това е повод за безпокойство на всички участници в обществения живот. Следващите брифинги на политическата организация ще се провеждат в нейната централа, за да не изпадаме в ситуации, в които чужди агенти да са причина за отмяна на срещата на "Възраждане" с българските медии", гласи позицията. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика