На 21 юли 2019 да почерпят

Затвориха две летища в Силиция след ново изригване на Етна

Морковите зареждат организма с ценни вещества Могат да се консумират също листата и стъблата на оранжевия зеленчук

Великотърновка се венча в храм от 18-ти век в село с един жител Стела се запознала с бъдещия си съпруг в църквата в планинското с. Влахи

Ентусиасти преобразяват цял квартал Групата “Бъди общественополезен” вдъхна нов живот на 13 градинки в Изток

Срив в системата на Гранична полиция спря за близо час обработката на камиони на „Капитан Андреево“

Откриха първата ясна снимка на Нийл Армстронг, докато ходи по Луната

Рим обяви най-висока степен на терористична заплаха

Рожен събра над 200 000 българи от страната и чужбина

Крит – откъдето Европа е започнала На острова всичко е мълчание, останалото е лош превод

Най-малко трима души загинаха при катастрофа на малък самолет в Германия

Извадиха варели за опасни химикали от река Марица

ТИР разпиля дини на АМ „Марица“, след като се удари с лека кола

Христо Стоичков: ЦСКА ще има нов стадион!

64-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа край Разград

Възраждат проекта за „детелината“ към магистрала „Хемус“

задръстване, Хемус

Зона за иновации и развитие ще изграждат съвместно Варна, Аксаково, Белослав и Девня, съобщи кметът на морската столица Иван Портних.

Мега проектът е с опции за присъединяване и на други общини, а целта е заедно да привличат крупни инвеститори със свободни терени, логистика, включително и използване на пристанищните мощности около езерото, както и работна ръка.

За бизнеса е също така много важно, че на територията на по-малките общини ще плаща данък сгради поне 3-4 пъти по-малко отколкото във Варна. Предстои общинските съвети на четирите общини да гласуват идеята и да бъде подписан съвместен меморандум при областния управител на Варна.

За осъществяването на проекта трябва да започне изграждането на обходен път на Варна, така също и втори пътен възел или така наречената детелина към магистрала „Хемус“ на територията на община Аксаково-в района на най-младия град Игнатиево.Сега общинското шосе пресича магистралата чрез мост и продължава към стария път Варна-София, но липсват отбивки.

Заради това транспортната връзка минава през натоварения пътен възел до летище Варна и общинския център Аксаково. Освен че трасето се удължава с десетина километра, придвижването става бавно. Преди няколко години община Аксаково внесе в агенция „Пътна инфраструктура“ проект за изграждане на отбивките към магистрала, както и за рехабилитация и разширяване на стария път за София, за да се разминат два тира. Необходимите средства са 6 млн. лева, припомни кметът инж.Атанас Стоилов. Вече над стотици фирми са закупили терени в северната индустриална зона на Аксаково, където има вода, ток и газ, но само широк и бърз път липсва, каза кметът.

Част от инвеститорите са направили малки заводи и логистични бази, но големи компании са преместили бизнеса си заради проблема с пътната инфраструктура.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.