Пенсионерка даде над 40 000 лв. на мним полицай

Снимка: Архив

Рекордна телефонна измама за над 40 000 лв. разследва полицията, съобщиха от областната дирекция на МВР в Добрич. Жертвата е пенсионерка от Тервел, която била подмамена от мним полицай да му съдейства за залавянето на опасна банда.

Престъпникът позвънил на 76-годишната жена в неделя. У дома тя имала 320 лв. и златни накити, с които охотно се простила, за да помогне на „служителя на МВР“. Около 15 ч в почивния ден на ул. „Хан Аспарух“ в Тервел бабата предала парите и златото на непознат. Малко по-късно обаче мнимият полицай отново я потърсил по телефона с молба да осигури още средства.

Лековерната жена сън не спала, станала призори в понеделник и в 8 часа отишла в банка, откъдето изтеглила 40 000 лв. След това ги оставила на същото място, където предния ден имала среща с куриера. Щом се разделила със спестяванията си, връзката с „инспектора“ прекъснала. Чак тогава пенсионерката се усетила, че е измамена и потърсила полицията.

Оттам уточниха, че в понеделник по същата схема е била „ужилена“ и 74-годишна жителка на Шабла. Тя метнала през балкона 5000 лв., убедена, че така помага на органите на реда да спипат измамници.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Досега не съм чел в този вестник подобна безумна история . По повод долния коментар, г-дн Атанасов вие и представа си нямате какво значи диагноза скрелоза …….. Може би информацията от РУ на МВР Тервел малко се
    разминава със статията във вестника….

  2. значи са я излекували от глупост… а дали 40 бона е скъпо или не, не мога да преценя.
    отделно, че атанасов е прав за „бедните“ възрастни… а също така да се провери дали бабето не ги е пръснало по дядовци и рулетки….

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.