Саудитският престолонаследник обвинява Иран за нападенията в Оманския залив

Горещо време днес, температурите скачат до 34 градуса

България празнува Деня на йога

Днес е Петдесетница

Конгресът на БСП решава дали да бъде приета оставката на Корнелия Нинова

Дебели ли са зодиите?

На 16 юни 2019 да почерпят

Жена е в тежко състояние след катастрофа на столичния бул. „Възкресение“

1969 – годината, която промени света (ИНФОГРАФИКА)

„Ню Йорк Таймс“: САЩ са участвали в кибератаки срещу електроснабдителната мрежа на Русия

Блудницата Теодора – императрицата на Византия

Иран и ЕС са обсъдили ядрената програма на Техеран

Почти сигурното назначение на Лампард се бави заради компенсация от 4 милиона паунда

Пороен дъжд е наводнил улици в Благоевград

Новооткрити артефакти показаха на изложба в Ахтопол Черноморска библиотека е създадена в музея „История на котвата“ в града

Възрожденски балкон в панелен блок в Пловдив предизвика дискусии в социалните мрежи

Атрактивен балкон във възрожденски стил в Пловдив предизвика бурни дискусии в социалните мрежи. Преустроената тераса е в панелен блок в квартал „Христо Смирненски”. Районното кметство назначи проверка дали преустройството е законно, предава БНТ.
Панелният блок на ул. „Пепелаша” № 5 е строен през 70-те години на миналия век. Повечето от балконите днес са остъклени и преустроени по различен начин. Терасата на третия етаж се сдобива с възрожденския си вид в далечната 1996-та година. Собственикът Румен Димитров е завършил специалност „Реставрация и консервация” и дълго време мечтаел да превърне балкона си в малко подобие на къщите от Стария Пловдив. Финансовата криза по това време обаче не му позволила да осигури средства, с които да изографиса старинни чердаци и алафранги по фасадата на терасата, разказа ни по телефона Димитров. Повечето от съседите одобряват идеята му и даже се гордеят с блока си.

Нончев, съсед: „Красиво, прекрасно, виждам нещо възрожденско, нещо осъвременено, за мен това е добро.”

Д-р Карафезиева, съседка: „Може всички да се съобразят с този стил и ще се подчертае този стил примерно.”

Даниела, съседка: „Хубав е, обаче не е за района, не се връзва с района просто. По закон всички знаят, че се иска разрешително, но никой не изкарва и се надяват да е при заварено положение.”

Собственикът на атрактивния балкон твърди, че през 96-та година е получил разрешение от общината за това преустройство. С днешна дата от районното кметство коментираха, че правят проверка, за да разберат дали това е така. Според кмета на района Димитър Колев, ако терасата е незаконна, ще бъде издадено предписание за нейното премахване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.