Възстановено е пропускането на тирове на ГКПП Кулата

Колоната от тирове за „Кулата-Промахон”

Възстановено е пропускането на товарни автомобили в двете посоки на ГКПП Кулата и ГКПП Капитан Петко войвода, съобщават от „Гранична полиция“ тази сутрин. Трафикът на ГКПП Кулата' остава интензивен.

През граничния пункт Ексохи, съпределен на българския ГКПП "Илинден", в Гърция се пропускат само товарни автомобили с един водач след представяне на QR код.

На ГКПП Кулата-Промахон българските граждани трябва да представят отрицателен  PCR тест за Covid-19, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция, предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код. На пристигащите на гръцка територия се прави и бърз тест. Те ще бъдат под 7-дневна карантина на посочения във формуляра адрес. Тази мярка ще се прилага до 22.02.2021 г. На карантина не подлежат лицата, които работят в пограничната зона и се завръщат в рамките на 24 часа, но те трябва да представят документ за работа. От водачите на товарни автомобили се изисква само попълнен формуляр за пътуване и получен QR код.

На ГКПП Маказа в двете посоки денонощно могат да преминават само товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки, с един водач с QR код, получен не по-късно от 24 часа. За излизане от Гърция пътници ще бъдат допускани само от 7 до 23 часа.

През ГКПП Ивайловград и ГКПП Златоград не се пропускат превозни средства.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България