Възстановено е топлоподаването към южните квартали на София

Двете аварии на "Топлофикация" са отстранени и парното, и топлата вода в осемте южни квартала на София са пуснати. Близо денонощие аварийни екипи отстраняваха пробива на улица "Дойран". На студено останаха 20 хиляди домакинства в кварталите „Белите брези", „Стрелбище", „Красно село", „Гоце Делчев" и части от „Борово" и „Мотописта", "Лозенец" и центъра. По обяд трета спукана тръба остави за няколко часа без парно и топла вода част от "Лозенец". Аварията там също е отстранена, съобщи БНТ.

Близо денонощие отне на екипите да подменят 25 метра амортизирани тръби. Лошото им състояние е установено още при аварията в участъка преди десет дни, когато на студено останаха четири южни квартала.

"Тръбите са над 30 години. Не може да се каже, че са чак толкова стари. Просто не е имало до момента проблеми в това трасе", обясни инж. Боян Паунов, директор на Дирекция "Експлоатация" - Топлофикация ЕАД.

"Темповете, с които подменяме трасетата, все пак това са и финанси, които трябва да отделим, са по-бавни", добави Елизабет Методиева, говорител на "Топлофикация".

Няма да има компенсация за абонатите, които живеят в засегнатите квартали, защото екипите са се справили в изисквания от Закона срок от 48 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България