Приеха методология за провеждане на наблюдение по метода „таен клиент“

ВАС прекрати делото срещу решението на КЗК за избор на изпълнител на проекта „Турски поток“

„Фолксваген“ готов да плати 80 млн. евро на клиентите си в Австралия

Владимир Путин и Реджеп Ердоган се срещнаха в Анкара (ВИДЕО)

Мегз и гаджето й с условни присъди за инсценираната кражба на мерцедеса й

Медицински университет-Варна прие над 1400 първокурсници Започна обучението на трети випуск военни лекари

Дворецът – Балчик събира творци от три континента на юбилеен арт форум „БезГраници“ Песни на редки езици ще звучат на плажната сцена

Изправят пред съда шофьор, прегазил катастрофирал човек на магистрала „Тракия“

Недоразумение довело до напрежението в „Спартак“ (Плевен)

Двама на съд за контрабанда на цигари

Каракачанов: Имаме готовност срещу бежански натиск от Турция

Турски актьори в списъка на световни красавци

Две деца пострадаха при катастрофи във Варненско

В Бургас учениците са с 403 повече от миналата година 171 деца са се завърнали от чужбина, най- много са от Германия

Как топмоделът Роми Стрийд се храни у дома си (ВИДЕО)

Възстановиха Клуба по етнология в Хуманитарната гимназия в Търново

В Профилирана хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий” във Велико Търново е възстановен ученическия клуб по етнология. Ръководи се от Павлин Витанов, учител по история и цивилизация, и носи името на вече покойния доц. д-р Николай Колев, който преди години е водил такъв клуб в училището.

Клубът по етнология си поставя за цел по-задълбочено изучаване и популяризиране на българското културно-историческо наследство, извършване на етноложки проучвания, интеркултурно образование и възпитание чрез изучаване културата и бита на българите и другите етноси, съставляващи днес българската нация.

Основните дейности са свързани с отбелязване на национално значими и местни исторически дати и събития, изработване на мултимедийни проекти, организиране на училищни изложби, исторически екскурзии, участия в исторически конкурси, събиране на материали и формиране на концепция за възстановяване и обогатяване на етнографската сбирка на училището; създаване на партньорски отношения с Историческия факултет на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”, със студентския клуб „Старопрестолни етнолози” към Катедра „Нова и най-нова история на България” на Историческия факултет на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” и клуб „Млад етнограф” към  читалище „Напредък-1870“ гр. Лясковец за работа по съвместни проекти и размяна на гостувания за опознаване на културно-историческото наследство на България.

В дейността си клубът разчита на изграждане на ползотворни отношения с Историческия факултет към Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”, Читалище „Надежда-1869” гр. Велико Търново, Държавен архив гр. Велико Търново, РНБ „П. Р. Славейков“ гр. Велико Търново и РИМ Велико Търново, както и с всички добронамерени към идеята и гимназията ни организации.

Целева група на клуба са учениците от Профилирана Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий” гр. Велико Търново. Участници в клуба по Етнология „Доц. д-р Николай Колев” са ученици от VIII до XII клас на Профилирана Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий” с подчертан интерес към историческата наука и доброволно желание за обществено ангажиране.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.