Григор Димитров отново би Гофен, чака на полуфинала Надал или Тийм

В различни схеми полицаи от Пловдив и Раковски крадат цигари и изнудват

Прокуратурата издейства доживотен затвор за убийство на мъж от Разград

Прокуратурата поиска постоянен арест за Десислава Иванчева

Официално: Реваншът “Левски” – ЦСКА с публика!

Пиян с камион удари шуменец на зебра

Правят интерактивна карта на бизнеса в България аснемат с 360-градусова панорама сградите и продуктите на компаниите

Fibank беше отличена като компания на годината

8 месеца условно за ултрас, заплюл и обиждал полицаи

Изнудваният от Иванчева бизнесмен имал проект за луксозен комплекс до Бизнес Парка

Турция прибра златото си от САЩ

През октомври пристигат първите 20 електробуса за градския транспорт в София

БАКБ награди зелени проекти с 25 хил. лв. Победител е стойка за велосипеди

Икона на свети Георги подари семейство от Монтана на президента Радев Държавния глава влезе в дома на освободения от гръцки затвор с негова помощ Иво Богданов

Прокуратурата: Не проверяваме действията на разследващите по досъдебното производство срещу Иванчева

Възстановиха Клуба по етнология в Хуманитарната гимназия в Търново

В Профилирана хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий” във Велико Търново е възстановен ученическия клуб по етнология. Ръководи се от Павлин Витанов, учител по история и цивилизация, и носи името на вече покойния доц. д-р Николай Колев, който преди години е водил такъв клуб в училището.

Клубът по етнология си поставя за цел по-задълбочено изучаване и популяризиране на българското културно-историческо наследство, извършване на етноложки проучвания, интеркултурно образование и възпитание чрез изучаване културата и бита на българите и другите етноси, съставляващи днес българската нация.

Основните дейности са свързани с отбелязване на национално значими и местни исторически дати и събития, изработване на мултимедийни проекти, организиране на училищни изложби, исторически екскурзии, участия в исторически конкурси, събиране на материали и формиране на концепция за възстановяване и обогатяване на етнографската сбирка на училището; създаване на партньорски отношения с Историческия факултет на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”, със студентския клуб „Старопрестолни етнолози” към Катедра „Нова и най-нова история на България” на Историческия факултет на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” и клуб „Млад етнограф” към  читалище „Напредък-1870“ гр. Лясковец за работа по съвместни проекти и размяна на гостувания за опознаване на културно-историческото наследство на България.

В дейността си клубът разчита на изграждане на ползотворни отношения с Историческия факултет към Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”, Читалище „Надежда-1869” гр. Велико Търново, Държавен архив гр. Велико Търново, РНБ „П. Р. Славейков“ гр. Велико Търново и РИМ Велико Търново, както и с всички добронамерени към идеята и гимназията ни организации.

Целева група на клуба са учениците от Профилирана Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий” гр. Велико Търново. Участници в клуба по Етнология „Доц. д-р Николай Колев” са ученици от VIII до XII клас на Профилирана Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий” с подчертан интерес към историческата наука и доброволно желание за обществено ангажиране.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.