Възстановиха на работа петимата уволнени бензинджии в Павликени

Служителите на "Лукойл" бяха уволнени след като полицаи бяха изловени, че пълнят служебно гориво в пластмасови туби

Възстановиха на работа петимата уволнени служители на бензиностанция "Лукойл" в Павликени. Те бяха освободени след като репортери на "Господари на ефира" ги заснели да пълнят в туби и бутилки от минерална вода служебно гориво на МВР на полицаи от Районното управление в града.

Петимата бензинджии бяха отстранени от работа на 4 декември, след като се разрази огромен скандал със злоупотреба със служебен бензин на МВР, в която участват служители на полицията и на пожарната в Павликени. След извършена по случая проверка от полицията и прокуратурата с министерска заповед бе уволнен началникът на РУ- Павликени,както и още трима служители на управлението. В разгара на скандала пострадаха и петимата служители на бензиностанцията, който бяха отстранени от работа от ръководството на "Лукойл- България".

Според управителката на бензиностанцията Миглена Цанева, която е работи от седем години в обекта, наливането на служебен бензин в туби е масова практика и се случва и на други такива бензиностанции в страната.

Колегите и признаха, че тази порочна практика продължава седем- осем години и че първоначално те самите са давали отпор на поицаите и са им обяснявали, че в тяхната работа е абсолютно забранено да наливат в пластмасови туби и съдове гориво.

"Страх ни беше да им откажем", споделиха бензанджиите.

Две седмици по-късно петимата отново са на работните си места в същия обект. Миглена Цанева, Иван Милчев, Ивайло Тодоров, Тодор Радев и Валентин Стефанов са били възстановени на досегашните си безсрочни трудови договори и вече трети ден пълнят гориво на бензиностанцията.

"Обадиха ни се да се върнем и от 19 декември сме отново на работа", сподели Тодоров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България