Възход и падение на зодиите

Овен
Има работа, няма работа 

Възход: Едно от най-завидните му качества е че е безумно смел. Той е от тези, които се престрашават да започнат собствен бизнес от нулата или да напуснат сигурната си работа, за да станат фрийлансъри. Овенът взема решенията си мълниеносно, без много колебания. Нормално е да се гордее, когато види, че се справя. 
Падение: Да го уволнят. За него това е ужасна драма, до която се е стигнало след голям скандал с началството. Други фактори да не е идеалният служител са, че е мрънкало. Освен това е вълк единак, който не разбира идеята на екипния труд, егоистичен е и безпардонен. 

Телец
Без половинка е заникъде

Възход: Другото му име е г-н Лоялност. Или г-жа/госпожица, според случая. Най-важното поприще в живота на Телеца е да бъде рамо. Не рамо за хленчене – Телците не си падат по мрънкалата, а рамо, на което партньорът, детето или приятелите винаги могат да се опрат. Телецът е един от най-стабилните другари в зодияка. 
Падение: Най-големият му кошмар е да загуби партньор или приятел. Или пък работата си. Особено, ако станалото е по вина на Телеца – да речем, че е взел погрешно решение и е подвел своя приятел, работодател или партньор. Такова нещо може да го срине в собствените му очи.

Близнаци 
Отличник и добър другар

Възход: Близнаците са във възход, когато усилията им бъдат подобаващо оценени. Отличните оценки в училище, повишението в работата, признанието на близките за усилията, които полагат за тях – това са малките радости в живота на родените под този знак, нещата, които им носят удовлетворение и увереност, че са на прав път. 
Падение: Усещане за неблагополучие им носи най-вече самотата, но не съзнателно избраната самота - всеки Близнак обича понякога да остане със себе си. Най-ужасният кошмар за него е принудителното усамотение, както се случи при изолацията. А също и липсата на партньор. 

Рак 
Сам вкъщи – ужас и половина

Възход: Жената Рак копнее да бъде Малката стопанка на големия дом, да има сватба, уютен дом, съпруг, деца. Дори когато има добра кариера и независимо колко е напредничава и еманципирана, тя ще усеща неудовлетворение, ако в живота й липсват любовта и семейството. Относно мъжете може смело да предположим, че героят от популярната стара градска песен Гошо Хубавеца, вечният ерген, със сигурност не е Рак. 
Падение: Понякога Раците се заблуждават, че щастието им се изчерпва с дома и домочадието и могат спокойно да не ходят на работа. Но монотонният домакински живот ги съсипва. 

Лъв
Приятелите не го издържат 

Възход: На върха, винаги на върха! Лъвът трябва да е най-личният ерген, най-красивата мома, най-изтъкнатият специалист в областта си. Дори не е важно това да е самата истина. Важното е останалите да го признават за най-добрия.  
Падение: Съответно, падението на Лъва е отново е свързано с мнението на други хора. Най-ниската точка в живота му настъпва, когато загуби приятел или любим човек заради арогантността си. Обикновено откровеността е хубаво качество, но невинаги трябва да бъде поднесена директно, това трябва да разберат родените под този знак, за да не обиждат близките си. 

Дева
Работи, за да светиш

Възход: Нищо не може да даде по-голямо удовлетворение на Девата от това да пожъне плодовете на усилния си труд. Пиков момент в кариерата й е да получи висока оценка и заслужено заплащане на постигнатото в резултат на съзнателни, последователни и добре планирани действия.  Девата се труди честно, за да се радва на постигнатото. 
Падение: В най-ниската точка на самочувствието си попада, ако бъде отхвърлена заради по-наперен колега или съперник. Девите обикновено са скромни и не обичат да се самоизтъкват. Това може да попречи на някои хора да забележат колко са чудесни всъщност. 

Везни
Като фар в бурно море

Възход: Когато някой ги обиди, ако в службата или в семейството настане скандал, ако попаднат в задръстване и за капак нагъл смугъл рекетьор замацва стъклото на колата им с противна сапунена течност, хората обикновено се изнервят. Не и Везните. Със завидно самообладание те успяват да останат хладнокръвни и в най-драматични ситуации. Като фар в бурно море. 
Падение: Везната твърде дълго се е сдържала и напрежението така се е сгъстило, че тя направо избухва, а пораженията от ударната вълна са тотални. В такива моменти тя не знае прошка и може много жестоко за засегне някого.

Скорпион
Мистър Мускуло може всичко 

Възход: Целият свят се е изредил да му обясни, че това което иска никога няма да стане, но той не се спира. Опитват се да го вразумят, защото се е вманиачил, но никой не е в състояние да му повлияе. А когато за потрес на всички успява да постигне налудничаво дръзката си цел - е, нормално е да си въобрази, че е Мистър Мускуло и може всичко. Това е най-силното качество на Скорпиона – че може да постигне невъзможното.
Падение: С обсебващата си и мнителна натура, както и с пристъпите си на ревност Скорпионът може да отблъсне любовта на живота си или най-близкия си приятел. 

Стрелец 
Вържи го за бюро и му гледай сеира

Възход: За Стрелеца най-върховното благо са приключенията. Той би оценил като успешен живот, в който всеки ден се случва нещо ново, вълнуващо и малко страшничко. Най-кошмарната му представа е да работи цял живот в офис и под час.  Рутината е чудовище, с което Стрелецът плаши децата си, когато не искат да заспят. Възход за него е работата, която му осигурява тръпката. 
Падение: Този начин на живот може да се окаже пречка за личното му щастие. Не са много хората, които могат да се примирят, че мястото им в сърцето на любимия е някъде между пътешествията и купона, ако остане време. 

Козирог
Роден с фабричен дефект

Възход: Да намери отлична партия за брак е една от важните цели, които Козирогът си е набелязал отрано в живота. Колкото и да палува, той знае че един ден ще трябва да се кротне и да свие гнездо. Успешният брак има висока стойност в ценностната система на Козирозите. 
Падение: Колкото и да са интелигентни, Козирозите се раждат с тежък фабричен дефект: убедени са, че знаят най-добре. Тяхна трябва да е думата за всички съвместни решения – от това къде ще се ходи на почивка, какви гуми да се купят за колата, до какво ще има за вечеря. Падението настъпва, когато си покажат рогата. 

Водолей
И сам воинът е воин

Възход: Най-забележителното постижение на Водолея и нещото, което го изпълва с усещане за лична значимост, е когато успее да защити позицията си - не говорим за това да се наложи във всекидневието, макар че родените под този знак и това умеят. Става дума за важните победи в живота. Понякога в тази графа се вписва и вразумяването на приятел, който е тръгнал да върши кардинална глупост. 
Падение: До емоционално падение ги води предателството във всичките му форми, от най-драстичните случаи, до нещо тривиално, например ако  приятел се отметне от пътуване, което са планирали заедно. 

Риби
Герой на барикадите 

Възход: Най-доброто нещо, което Рибите могат да си представят за себе си, е как извършват саможертва. В ранните тинейджърски години тези шантави деца по-често си мечтаят как ще загинат, докато спасяват света или приятелите си, отколкото че стават известни певци или спортисти. Това да са верни и самоотвержени приятели не им се струва забележително качество, а по-скоро в реда на нещата. 
Падение: Раздялата с любим човек може да ги съсипе, особено ако на тях са им били шута. Рибите, като един от най-емоционалните знаци в зодияка, преживяват изключително тежко любовните драми. 

Коментари

Задължително поле