Вълчо Арабаджиев може да се лекува в ареста

Апелативният спецсъд изслуша и прие съдебно-медицинска експертиза, според която Вълчо Арабаджиев не страда от заболяване, което не може да се лекува и в ареста. Според трима лекари, изготвили заключението, дори не е нужно специално медикаментозно лечение, което да налага Арабаджиев-син да бъде освободен.

Експертизата бе назначена по настояване на защитата, тъй като Вълчо има проблем с гръбначни прешлени след претърпяна преди години катастрофа. Прокуратурата поиска той да остане в ареста по обвинение за пране на пари. Той бе задържан през август м.г. в хотел "Маринела", а родителите му Ветко и Маринела са в чужбина и все още се издирват. Адвокат Илиян Василев цитира sms комуникация от 16,17 и 18 юли м.г., когато Маринела нарежда на две служителки - Елена Караянева и Румелия Кирилова да наемат банкови касети на името на Вълчо, в които да бъдат съхранявани близо 3 млн. евро.

Самият Вълчо, според защитата, не е знаел за какво става въпрос, защото е изпратил sms: "Какъв е този сейф, обясни ми". По думите на адвокат Василев, парите били дадени от адвокат, чието име не е установено по делото на свидетел, който трябвало да ги предаде на Арабаджиеви. Сумата била от конкретна сделка, а не е трупана през годините от извършени престъпления. Самият Вълчо помоли апелативния спецсъд да го освободи с по-лека мярка за неотклонение или без никаква. Той подчерта, че няма да се укрие и няма да извършва престъпление. Очаква се решението на съда.

Съдът наложи глоба от 200 лв. на адвокат Василев, след като го предупреди да спазва реда в залата и да не коментира личността на председателя на състава Галя Георгиева. Повод за глобата е ироничен коментар на защитника, че тя е носител на прокурорската награда Джовани Фалконе.

Коментари

Задължително поле