Дипломира се първият випуск сестри и акушерки от шуменския филиал на МУ– Варна

Теменужка Петкова: Енергийната система на страната е стабилна и подготвена за зимата

Тиквен фестивал излъчи рекордьорки Кмет отгледа тиква 1,68 м

Вицепрезидентът Йотова в Страсбург: Неделните училища са най-успешната политика зад граница

Мъж вряза колата си в група хора в Холандия, петима са ранени

Арест за двама мъже след бягство от проверка и повреда на патрулка в Пловдив

Пръскат в Разград срещу мушиците

Пиян без книжка блъснал кола и избягал

Американските сили са се изтеглили днес от най-голямата си база в Северна Сирия

Красен Кралев: Нямам намерение да ставам президент на БФС

„Изумруденият скрижал” на Хермес

Пуснаха над 200 творби да се продават благотворително онлайн

Трима души са пострадали при катастрофа в Шумен

Външният министър на Унгария: България в най-скоро време трябва да стане член на Шенгенското пространство

Унгарският външен министър Петер Сиярто заяви по време на срещата си с българския си колега Даниел Митов в Будапеща, че България успешно защитава външната граница на ЕС и следователно заслужава въз основа на изпълнението си да стане член на Шенгенското пространство, предаде Híradó, цитирана от „Фокус“.

„България успешно защитава външната граница на ЕС и следователно заслужава въз основа на изпълнението си, бързо да бъде присъединена към Шенгенското пространство“, заяви Сиярто. Той добави, че България дори полага повече усилия за защита на външните граници на Съюза, отколкото други страни членки на Шенген.

„Двустранният търговски обмен през изминалата година между Унгария и България е рекорден и през първите седем на тази година също се е увеличил. С цел по-нататъшното укрепване на икономическото сътрудничество през ноември в София ще заседава съвместна икономическа комисия“, заяви Сиярто.
Петер Сиярто заяви, че демографските, икономическите и трудовите въпроси трябва да останат национална отговорност. Той също така настоя, че бежанските центрове трябва да бъдат изграждани извън ЕС.

Министърът посочи, че съществува връзка между тероризма, радикализма и мигрантската вълна.

На свой ред българският външен министър Даниел Митов подчерта, че ЕС трябва да спазва външните си граници единно и че всяка страна-членка трябва да положи усилие за това. Той също подчерта, че точките за мигранти извън ЕС имат значение „Квотите не решават нищо, а по-скоро трябва да се спре самият приток на мигрантите“, добави той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.