Външно министерство: Фериботът „Андрос Джет“ тръгва към остров Самотраки

Пристига в 22.00 часа тази вечер

По последна информация фериботът „Андрос Джет“ тръгва от гръцкия остров Наксос към остров Самотраки днес около 12.00 часа на обяд. Очаква се корабът да пристигне на пристанище Самотраки в 22.00 часа тази вечер, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Ще натовари пътници и леки автомобили веднага и ще отплава към Александруполис. Ако условията позволяват, „Андрос Джет“ ще направи следващо пътуване до Самотраки веднага.

На 15 август корабът ще изпълнява толкова маршрути, колкото е необходимо, за да облекчи ситуацията на острова. Този кораб обаче не може да превозва камиони.

Поради нарушените връзки, островът изпитва остра нужда от почти всякакви продоволствия. Поради тази причина фериботът „Анакс" започва от 14 август да превозва камиони с продоволствия от пристанището в Александруполис, предназначени за Самотраки.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обръщат към екипите на местните власти на пристанището или да се свържат с Генералното ни консулство в Солун на телефони: +30 2310 829 210; +30 2310 869 520.

Коментари

Задължително поле