Вън от опасност е животът на простреляния снощи в София

Според очевидци, до инцидента се е стигнало при опит за кражба

Стрелбата снощи в столичния квартал „Лозенец”, при която беше ранен 24-годишен мъж, е станала при опит за кражба, твърдят очевидци на инцидента.

Животът на 24-годишния мъж, който снощи бе прострелян от 33-годишен нападател в софийския кв. "Лозенец", е вън от опасност, съобщи Канал 3.

Той бе транспортиран в "Пирогов" след кървавата саморазправа в тъмна алея между улиците "Бряст" и "Вишнева".

Сигналът за стрелба в столичен квартал е подаден малко след 21 часа в съботната вечер, съобщиха от прессцентъра на МВР. При възникнал на улицата спор 33-годишен прострелял в крака 24-годишен мъж.

Извършителят е задържан с полицейска мярка за 24 часа, работата по установяване на причините и обстоятелствата около инцидента продължават.

Според очевидци до стрелбата се е стигнало при опит за кражба.

„Последното нещо, което чух от скандала, беше „Ела тук” и псувни. В следващия момент се чу пукот, най-вероятно от пистолет”, разказа пред БТВ Борислав Антонов, свидетел на инцидента. „Момчето, което беше простреляно в крака, се свлече на земята и даже ние не знаехме какво се случва. Чу се, че ставало въпрос за кола. Според мен са били някакви джамбази и явно са решили да пипат по колите”, допълн и той.

Коментари

Задължително поле