Въпросите без отговори на „Герена“

Спортният директор на „Левски“ Даниел Боримиров и изпълнителният директор Красимир Иванов дадоха обширна пресконференция в сряда на клубната база на „Герена“. Въпреки продължителното събитие двамата отказаха или заобиколиха цели 10 въпроса, зададени от присъстващите журналисти.

- Ще играе ли „Левски“ бараж за Европа?

- Знаете, че днес (б.а. - вчера) е последният кръг на първенството. Изчакваме решение на Спортно-техническата комисия, което ще бъде утре (днес). Тогава ще може да ви дадем отговор на този въпрос. (Даниел Боримиров)

- Има ли „Левски“ визия как ще изглежда отборът през следващия сезон, за да се бори за нещо повече от трето място? От изказвания на „Лудогорец“ и ЦСКА става ясно, че не броят „сините“ за живи и догодина няма да се месите в техните дела?

- Дали сме живи или мъртви, ще покаже следващото първенство, така че ние се разпростираме според финансовите ни възможности. Знаете, че на първо място целим да се стабилизираме финансово. Искаме първо да сме стабилни в това отношение и после да надграждаме. (Даниел Боримиров)

- Организационно как стои клубът, защото се вижда, че другите два отбора са по-добре в това отношение?

- Организационно нещата не се променили при нас. Сравнението кой е по-добре организационно е трудно съпоставимо, както и критериите за това. (Красимир Иванов)

- След като в понеделник стана ясно, че ЦСКА е обявен за нов клуб и няма да получи лиценз за Европа, не мислите ли, че не е сериозно цели 3 дни да не знаете какво се случва?

- За съжаление не знам какъв е вариантът БФС да ни даде отговор. Очевидно днес (б.р. - вчера) е крайният срок за раздаване на лицензите според сайта на футболния съюз. Затова и тръпнем в очакване. Като знаем каква е позицията на БФС, ние ще формираме и нашата. (Красимир Иванов)

- Разговаря ли ръководството с пострадалите футболисти на „Левски“ след инцидента на пистата с ударените и съблечени играчи?

- Да, аз разговарях с тях. Какво си казахме, си остава между нас. (Даниел Боримиров)

- В края на сезона си пролича, че „Левски“ няма класа. Ще има ли мащабна селекция от 9 или 10 нови попълнения?

- Не е коректно аз да говоря за подобно нещо, защото имаме мачове с „Черно море“ (б.р. - снощи) и евентуално бараж в неделя. (Даниел Боримиров)

- Ще промени ли „Левски“ клубната политика да не разчита на играчи, които не искат да преподписват нови договори. Утре, например, може Божидар Краев да откаже и да търка пейката цял сезон.

- Това си е вътрешна политика, на която ние, или по-точно аз, не искам да дам сега отговор. Имаме разговори с мениджъра на Краев, но това си остава между нас. (Даниел Боримиров)

- Ще се присъедини ли Серджиу Буш към „Левски“?

- Ще разберете в близките няколко дни, най-много до седмица. (Даниел Боримиров)

- Ще има ли вечно дерби, след като ръководството, което управлява ЦСКА, купи емблемата и символите. Ще признаете ли сега с емблема съперника, с който играхте в неделя?

- Това, което се е случило е, че някой е дал обещания да купи нещо, а не е платено. Самият синдик не отговори на въпроса кога трябва да се платят тези пари. Второто интересно нещо е, че не футболният клуб участва в търга, а дружеството е основано през март тази година. Купи ли ЦСКА емблемата на ЦСКА? Тепърва ще има отговор на този въпрос. На стадиона се вижда, че който сложи „червения“ екип, се създават емоции, които радват привържениците. (Красимир Иванов)

- Феновете на „Левски“ пожелаха среща със Спас Русев. Знаете ли дали тя ще се осъществи?

- Тепърва ще става ясно какъв е отговорът. Ние като клуб сме съсредоточени по темата с лицензите и баража.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ