Върбица почете героите си на Трети март

Венци и цветя в знак на признателност и почит съпровождаха днес Националния празник 3 март в шуменската община Върбица.

На почетна стража пред паметната плоча на Васил Левски и новооткритият Паметник на участниците от Върбишки регион във всички освободителни войни застанаха кметът на град Върбица инж. Мердин Байрям, председателят на Общинския съвет във Върбица Кадир Хасан, секретарят на общината Къймет Узунова, ученици от СУ "Св.Св. Паисий Хилендарски".

Венци и цветя в знак на заслужена почит към делото и паметта на героите положиха още общинските съветници, кметовете на населени места, служителите от общинска администрация, общественици и граждани.

Кметът инж.Мeрдин Байрям поздрави върбичани с националния празник: "Денят на Освобождението е повод да изразим своята почит към хилядите герои, отдали живота си за свободата на Отечеството. Трети март е и празникът, който ни зарежда с порива за дълг и патриотизъм, водили смело нашите предци в борбите за национално освобождение и обединение. Славното минало на нашия народ ни задължава да бъдем упорити в отстояване на националния идеал днес и в бъдеще, както и в общата ни воля за свобода и единение, въпреки предизвикателствата на съвремието. Нека в този тържествен ден сведем глави пред хилядите знайни и незнайни загинали за свободата на България! Вечна слава и поклон, към паметта на героите!"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони