Вързаха Григор с Гофен до турнирите

Григор Димитров ще може да тренира единствено с Давид Гофен до началото на турнирите в Мелбърн. Двамата се разбраха да са спаринг партньори в първата седмица от престоя си преди подгряващите турнири и Аустрелиън оупън, а планът беше след това всеки играч да може да разменя удари с още двама свои колеги. От съображения за сигурност обаче домакините са удължили първоначалната мярка и така тенисистите ще могат да тренират само с първоначалния си партньор.

Причината за решението е нов случай на коронавирус сред участниците в Мелбърн. Испанката Паула Бадоса е дала положителен тест и директорът на Аустрелиън оупън Крейг Тайли предупреди останалите да внимават, тъй като вирусът вече е влязъл в „балона“ – жилищната част, в която са настанени тенисистите.

Имам лоши новини – чувствам се зле и имам симптоми“, съобщи Бадоса, която преди това се оплакваше от строгите мерки, наложени от домакините. Това обаче не пречи на колегите й да продължат с оплакванията, които са им наложени преди турнирите.

Ако знаех какво е тук, нямаше да дойда – заяви Виктор Троицки. - Заключен съм за 14 дни, не мога да тренирам. Няма как да се подготвя за петсетов мач в стаята.“

Той ще е част от отбора на Сърбия за второто издание на отборния турнир АТП къп. Жребият бе изтеглен вчера, а „плавите“ начело с Новак Джокович попаднаха в група „А“ заедно с Германия и Канада. Най-любопитни се очертават сблъсъците в група „В“, където са Испания на Рафаел Надал, Гърция на Стефанос Циципас и домакините от Австралия. В група „С“ са Австрия, Италия и Франция, а в „D” сили ще мерят Русия, Аржентина и Япония. Мачовете са от 1 до 5 февруари.

Коментари

Задължително поле