Върнатите книги в регионалната библиотека под 72-часова карантина

книга

Заради разпоредените противоепидемични мерки, върнатите от читателите книги преминават 72-часова карантина в обособено помещение в Регионалната библиотека "Сава Доброплодни" в Сливен, съобщиха от културния институт.

Целта е да се опази здравето на потребителите и служителите при пускането на книгите в обръщение след изтичането на този срок. Залите за свободен достъп и детският отдел са оборудвани с уреди за озониране на въздуха за допълнително обеззаразяване на фонда. Достъпът до читалните все още не е разрешен, но библиотекарите-консултанти извършват справки, копират материали по заявка и разпечатват документи.

Над 250 читатели са били обслужени в двете зали за свободен достъп и в детския отдел на библиотеката на 14 май, първия й работен ден след принудителното затваряне заради извънредното положение. Регистрирани са над 10 нови потребители, върнатите книги са над 600, а заетите - над 720. Голяма част от заетите книги са заглавия, издадени през 2020 г. Докато достъпът на посетители е бил временно ограничен, библиотечните служители са успели само за месец да набавят и обработят над 1500 нови издания, които вече се предоставят на читателите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони