Върнаха в ареста шофьор, убил трима (обзор)

Пловдивският апелативен съд наложи арест на 26-годишния Любомир Трайков, който причини смъртта на трима души в Пловдив. Младият шофьор е обвинен, че през нощта на 18 ноември т. г. на кръстовището на бул. “Руски” и ул. “Генерал Данаил Николаев” с “Ауди А7” е нарушил правилата за движение по пътищата. Според прокуратурата той е карал с 94 км/час и в пияно състояние.

Преди това окръжният съд пусна на свобода Трайков срещу парична гаранция от 15 000 лв. Според апелативния съд с настъпилата смърт на третия пострадал при катастрофата - 23-годишната Полина Караиванова, високата скорост, шофиране в пияно състояние и 12-те предишни нарушения по Закона за движение по пътищата съществува реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление. Двамата адвокати на обвиняемия заявиха, че това няма как да стане, тъй като шофьорската книжка на клиента им е вече отнета. Защитниците допълниха, че според първоначалната експертиза удареният автомобил “Пежо” бил в нарушение при извършването на ляв завой. Още в залата служители на съдебната охрана сложиха белезници на Любомир Трайков, който е заплашен да лежи между 3 и 15 години, ако бъде признат за виновен.

Преди началото на заседанието пред Съдебната палата на протест се бяха събрали 20-ина близки и приятели на трите жертви - Виолета Стоянова, Атанас Ламджиев и Полина Караиванова, които оставят четири деца сираци. Наскоро вдовицата на загиналия Атанас Ламджиев върна 3000 лева, които й бе дал бащата на Любомир Трайков след катастрофата. Тя се отказа и от предложената от Трайков-старши месечна издръжка на децата й, докато учат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право