Върнаха на прокуратурата делото срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров

Павел Александров бе пуснат от ареста срещу 20 000 лв. гаранция.

Фалстарт на делото срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца. Спецсъдът върна на прокуратурата обвинителния акт, информира БТВ.

Близо две години след арестите във Фонда Павел Александров и още трима бивши служители застанаха пред Темида с обвинения за длъжностни престъпления и злоупотреби.

Мотивите да бъде върнато делото са неясноти и противоречия в обвинителния акт. Прокуратурата контрира, че делото е много обемно и става дума за една фактическа грешка – сбъркана дата.

Подсъдимият Павел Александров посочи, че всичко е тръгнало от „чиновници в министерството, които не са били съгласни с мен и екипа.” Той добави, че не вижда политически момент, само действията на чиновниците и може би на един министър.

Адвокатът на Александров Диана Ангелова посочи, че по времето му най-много деца са били лекувани в чужбина и са спестени най-много средства. Не е имало протести или недоволства, добави тя.

„Касае се за лечение на деца, нарушавани са правата им да бъдат лекувани по адекватен начин. По делото са проведени разпити на родители, чийто деца са починали. Укоримо е поведението на подсъдимите”, посочи прокурор Ирина Армеева.

От прокуратурата съобщиха още, че има забавени лечения на деца, в резултат на което някои от тях са починали. От обвинението ще атакуват решението на съда, тъй като го считат за неаргументирано.

След седем дни ще стане ясно ще започне ли делото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право